VRAĆA SE JEDAN OD NAJBOLJIH: Veliki šampion Formule 1 ponovo u akciji!

Autor:

Sport

23.01.2021

09:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vilijams će u novoj sezoni moći da računa i na jednog sjajnog bivšeg šampiona.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dženson Baton vraća se u Formulu 1!

Dženson Baton, prekaljeni veteran i šampion formule 1 iz 2009. godine, kada je bio jedno od najvećih iznenađenja u svetu trkanja, vraća se sportu za koji živi!

Čak i kada je 2016. napustio Formulu, Baton nije digao nogu sa pedale, već je pokazao da bukvalno umesto krvi ima benzin, pošto je nastavio prvo sa "Super GT" trkama, a onda i u trkama luksuznih sportskih automobila.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Baton će preuzeti ulogu savetnika u Vilijamsu

Trkačke rukavice konačno je okačio o klin na kraju prošle godine (iako nije isključio povratak), pa će sada da se vrati tamo gde dostigao vrhunac svoje karijere.

Podsećamo, Baton je 2009. sa minijaturnim timom zvanim "Bron GP" osvojio titule posle jedne od najneizvesnijih sezona u istoriji, gde su on i kolega iz ekipe Rubens Barikelo ratovali do samog kraja sezone.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dženson Baton

Britanac je pobedio, ali "Bron GP" uprkos sjajnom bolidu nije mogao da se takmiči sa "velikim ribama", pa Baton nije imao priliku da dostigne visine, recimo, jednog Hamiltona, iako je možda čak i bio nadareniji.

Bilo kako bilo, ne vraća se sjajni Britanac za volan Vilijamsa, već će u jednog od svojih bivših timova preuzeti ulogu glavnog savetnika.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dženson Baton

Potpisao je višegodišnji ugovor sa njima, pa će biti zadužen za rad sa vozačima, kako u prvom timu tako i u akademiji Vilijamsa, dok će van trake obavljati ambasadorske dužnosti.

 

 

 

Ako njegovi puleni budu i upola dobri kao on, pred Vilijamsom je jako svetla budućnost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading