TRAGIČNA SUDBINA NEKADAŠNJEG ATLETIČARA: Jahić se pričestio i umro posle dva dana!

Autor:

Sport

21.01.2021

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Virus korona, ta prokleta pošast 21. veka, odnela je još jedan mladi život - bivšeg sportistu i velikog šampiona. Od posledica KOVID-19 u 42. godini u manastiru Ćelije preminuo je Danial Jahić, naš bivši rekorder u skoku udalj i jedini Srbin koji je i na otvorenom i u dvorani preskočio osam metara.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Danial Jahić

Informaciju o tragičnom događaju putem Fejsbuka obelodanio je njegov otac Jovan, osnivač AK Voždovac i nekadašnji Danialov trener. Opelo i sahrana nekadašnjeg skakača udalj održaće se danas u 11 na groblju manastira Ćelije pokraj Valjeva.

Iz AK Voždovac, gde je Danial radio kao trener, rečeno nam je da mu se zdravstveno stanje naglo pogoršalo u poslednjih nekoliko dana.

- Koliko znamo, on nije ležao u bolnici zbog virusa korona, pretpostavljam jer je bio snažan i vodio je sportski život. Međutim, kada je došlo do pogoršanja stanja, otišao je kod doktora, koji su ustanovili i velike promene na jetri, s kojom je imao problema. Danial je odlučio da se izoluje u konaku manastira Ćelije i da, verovatno, sa monahinjama, duhovnim majkama, nađe spas. Pričestio se, ali je, nažalost, posle dva dana izdahnuo - rekao nam je Jovan Bukvić, sekretar AK Voždovac.

Sprinter Filip Ištvanović (29) za Srpski telegraf objasnio je vezu između preminulog sportiste i srednjovekovne svetinje, za koju se veruje da je nastala u 13. veku.

- Danial i njegov otac Jovan Jahić veliki su vernici i posebno su vezani za manastir Ćelije. Koliko znam, tamo imaju i porodičnu grobnicu, pa je sudbina htela da Danial u konaku provede poslednje dane. Iskreno, nisam ni znao da je oboleo od koronavirusa, a iako sam mu oca sreo za vikend na jednom atletskom događaju u Beogradu, nije pričao o zdravstvenom stanju sina - rekao nam je Ištvanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading