TRAVA LEGALIZOVANA! Doneta ODLUKA koja će izazvati REVOLUCIJU u sportu!

Autor:

Sport

16.01.2021

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sada je sve jasno.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracije

Svet sporta, bar borilačkog, više neće biti isti! Američka antidoping agencija (USADA) u dogovoru sa UFC, najprestižnijom organizacijom za MMA, donela je odluku da skine upotrebu marihuane sa liste zabranjenih supstanci, osim u posebnim slučajevima.

To znači da UFC više neće uzimati u obzir pozitivne testove na psihoaktivni sastojak kanabisa karboksid-THC ili, u prevodu, takmičari će slobodno moći da duvaju travu. Međutim, izuzetak će biti ako se utvrdi da je borac namerno koristio marihuanu da bi poboljšao učinak u oktagonu.

BITNA KOLIČINA

Svi ostali kanabinoidi prirodno dobijeni iz marihuane više nisu zabranjene supstance, rekao je viši potpredsednik UFC Džef Novicki, zadužen za zdravlje i učinak sportista.

Džef Novicki (levo)

- Iako želimo da nastavimo da sprečavamo sportiste da se takmiče pod uticajem marihuane, naučili smo da nalazi THC u krvi ili urinu imaju malo ili nimalo naučne veze sa pogoršanjem zdravlja. Kada je o marihuani reč, vodićemo računa o tome šta je sportista konzumirao na dan borbe, a ne nekoliko dana ili nekoliko nedelja pre, što je često bio slučaj u našem istorijatu pozitivnih takmičara na THC - istakao je Novicki i dodao da mnogi sportisti koriste marihuanu iz legitimnih razloga:

MANJE BOLOVA, BOLJI SAN

Nik Dijaz sa džointom

- Borci travu uzimaju za kontrolu bolova ili protiv anksioznosti, umesto opasnijih lekova za spavanje, koji izazivaju veću zavisnost. Zato se nadamo da je ovo prvi korak da se to pitanje pokrene i da sportista, umesto vikodina, koristi kanabis da bi kontrolisao bol u kolenu i lakše zaspao.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Branko

16.01.2021 13:23

Pravda za industrijsku konoplju. Za nju treba dozvola ministarstva. A svaka seoska kuća u SFRJ nekada sejala konoplju.

Željko

16.01.2021 13:46

Indijska konoplja se sve više koristi kao lek za najteže bolesti. Zaostale zemlje zaostaju za ukidanjem zabrane za indijsku konoplju.