(FOTO) Fetel pokorio Brazil, Masa se oprostio od najbržeg cirkusa!

Autor:

Sport

12.11.2017

17:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vozač "Ferarija" Sebastijan Fetel ostvario je na trci Formule 1 u Brazilu četvrti trijumf u sezoni, a dan je obeležio i domaći vozač Felipe Masa koji se pred svojim fanovima oprostio od najbržeg karavana na svetu i to sedmim mestom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fetel slavi pobedu u Brazilu

Fetel je četvrti trijumf u sezoni ostvario prestigavši Mercedesovog Valterija Botasa već u prvoj krivni na startu trke na Interlagosu.

Treći u Brazilu je bio Fetelov timski kolega Kimi Raikonen, dok je do četvrte pozicije stigao šampion Luis Hamilton, iako je startovao iz boksa zbog udesa u kvalifikacijama.

 

 

Ipak, u centru pažnje na kraju trke bio je Felipe Masa koji se drugu godinu u nizu oprostio od F1 u Sao Paulu, a za razliku od 2016. kada je ispao tokom trke, ove godine je prošao kriz cilj kao sedmi.

Njega su u pitstopu dočekali rivali, aplaudirao mu je i pobednik trke Fetel, ali je najveće aplauze Brazilac dobio od vozača Meklarena Fernanda Alonsa. 

Botas je krenuo sa pol pozicije, ali ga je odmah obišao Fetel i preuzeo vođstvo, dok je svetski šampion Hamilton startovao iz boksa. Rikardo se okrenuo na stazi, a zatim su se sudarili Roman Grožan i Esteban Okon, posle čega je vozač Fors Indije završio trku. Trku su završili i Kevin Magnusen i Stofel Vandorn, a zatim je bezbednosno vozilo izašlo na stazu.

U petom krugu trka je nastavljena, Fetel je vodio ispred Botasa, a Hamilton je posle toga iz kruga u krug popravljao plasman, u 20. krugu obišao je Alonsa za šesto mesto, a u narednom krugu i Masu za peto mesto.

Britanac je u 44. krugu otišao na zamenu guma i na stazu se vratio kao peti, a za njim je to učinio i Rikardo, koji je posle toga zauzeo osmo mesto. 

Fetel je u 49. krugu imao skoro tri sekunde prednosti nad Botasom, a iza su vozili Raikonen, Verstapen i Hamilton. Britanac je posle toga napadao Verstapena i u 59. krugu ga je obišao. Do kraja trke Hamilton se borio za mesto na podijumu, bio je blizu Raikonena, ali ipak nije uspeo da ga prestigne.

Fetel je bez problema ostvario pobedu.

Poslednja trka u šampionatu vozi se 26. novembra za Veliku nagradu Abu Dabija.

Sezona 2017. završiće se 26. novembra Velikom nagradom Abu Dabija na stazi Jas Marina.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading