HRVATI BRUJE O SRPSKOM PODVIGU: Kako je probudio RASPALU REPREZENTACIJU?

Autor: index.hr

Sport

11.01.2021

10:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fenomenalne igre rukometne reprezentacije Srbije poslednjih nedelja ispraćene su i u Hrvatskoj, koja važi za velesilu.

RepublikaFoto: Starsport
Rukometna reprezentacija Srbije

A kako i ne bi kad su "orlovi" iz dva meča sa olimpijskim viceprvakom izašli neporaženi.

Srbi su najpre porazili Francusku, onda i igrali nerešeno, a prema mišljenju mnogih to je "posledica" dolaska Tonija Đerone u naš nacionalni tim.

Španski trener je već napravio dobre stvari kao selektor Srbije, a u Hrvatskoj, odnosno na poznatom sajtu Index.hr, su ga proglasili "čovekom koji je od raspadnute Srbije stvorio ekipu koja je nadigrala Francusku".

- Dolazak na klupu španskog trenera Tonija Đerone razbudio je srpski rukomet u samo dve utakmice. Od bezvoljne i nezainteresovane ekipe, Đerona je u samo nekoliko dana stvorio borbenu ekipu koja ima cilj i koja gine za svaku loptu, piše pomenunti hrvatski portal.

RepublikaFoto: Starsport

Naglasili su još kako je Toni Đerona klasičan primer španske trenerske škole i kako je deceniju i po proveo u Barseloni radeći kao trener mlađih kategorija, rezervnog tima, da bi četiri godine bio pomoćni Šesku Esparu u prvim timom sa kojim je osvojio Ligu šampiona.

 

- Đerona je odmah po preuzimanju Srbije odlučio da promeni klimu u reprezentaciji. Vujin, Zelenović, Nenadić, braća Ilić, nominalno možda najzvučnija imena, iz privatnih i zdravstvenih razloga odbili su pozive. Đerona nije očajavao. U ekipu je vratio neke bivše reprezentativce, pozvao je nekoliko talentovanih klinaca poput 19-godišnjeg desnog beka Jovice Nikolića iz Vojvodine i što je najvažnije stvorio je hemiju u ekipi. Nešto što godinama fali srpskom reprezentativnom rukometu. Srbija je postala najveća rukometna priča u periodu uoči Svetskog prvenstva koje počinje u sredu i na kojem Srbi neće učestvovati, piše u daljem tekstu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading