"ORLOVI" NA TANTALOVIM MUKAMA: Najtrofejnija ekipa u istoriji STIŽE U KRISTALNU DVORANU!

Autor:

Sport

05.01.2021

12:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije moglo teže za Orlove na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine.

RepublikaFoto: RSS
Rukometaši Srbije odmeriće snage sa Francuzima

U Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu danas (17.00) stiže najtrofejnija rukometna reprezentacija sveta, Francuska. I da je naša selekcija kompletna, ne bi imala velike šanse protiv jedne od najboljih reprezentacija planete koja se sprema za Svetsko prvenstvo u Egiptu koje kreće 13. januara. Ovako oslabljeni možemo samo da se molimo za čudo.

Na debiju novog selektora Srbije, španskog stručnjaka Tonija Đerone, koji je krajem prošle godine zamenio Nenada Peruničića, Srbija neće biti nekompletna. Na megdan strašnim "trikolorima" naša reprezentacije biće lišena usluga šestorice rukometaša koji neće igrati zbog virusa korona, povreda i privatnih obaveza. Neće biti najboljeg igrača Evrope za 2019. godinu, povratnika u nacionalni tim Petra Nenadića, zatim Marka Vujina, levih krila, braće Nemanje i Vanje Ilića, i bekova Nemanje Zelenovića i Milana Milića.

RepublikaFoto: Tanjug
Toni Đirona namučiće se tokom debija na klupi Srbije

U selekciji Srbije je opet Ilija Abutović, iskusni defanzivac Rajn Nekar Levena, koga u sastavu nije bilo od aprila 2017. godine. Među povratnicima su i Petar Đorđić, Nemanja Obradović i Miloš Orbović. Na levom krilu usled izostanaka braće Ilić i Grozdanića, šansu će dobiti Mladen Šotić i debitant iz šabačke Metaloplastike Marko Srdanović. Na poziciji pivotmena ponovo je tu Ivan Popović iz mađarskog Čurga, a šansu bi mogli da dobiju i mladi Stefan Dodić i Jovica Nikolić. Najjači aduti selekcije trebalo bi da budu golmani Vladimir Cupara iz Vesprema i Dejan Milosavljev iz Berlina.

RepublikaFoto: instagram.com/cupara16
Vladimir Cupara jedna je od Đironinih najvećih uzdanica

Francuska u Zrenjanin stiže u najjačem sastavu. Trikolorima će ovaj meč biti dobra priprema za Svetsko prvenstvo u Egiptu. Galski petlovi su takođe dobili novog selektora. Posle nekoliko loših plasmana na velikim takmičenjima prethodnih godina smenjen je Didije Dinar, a na kormilu je stigao još jedan član trofejne generacije Francuske Gijom Žil.

Čak devetorica igrača Francuske su prošle nedelje igrala na završnom turniru Lige šampiona u Kelnu. Tu su asovi iz Barselone, Dika Mem, Timoti N’Gusen i Ludovik Fabregas, zatim Nedim Remili i Eloim Prandi iz Pari Sen Žermena, golman Vensan Žerar, Melvin Ričardson iz Monpeljea, a tu si i iskusni kapiten Mišel Gigu, Lik Abalo i Luka Karabatić.

Najboljeg rukometaša sveta u ovom milenijumu Nikole Karabatića neće biti zbog teške povrede kolena koji je doživeo jesenas u dresu PSŽ-a.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikole Karabatića, možda i najboljeg rukometaša ikada, neće biti u Zrenjaninu...

- Francuzi imaju dve utakmice pred odlazak na Svetsko prvenstvo i normalno je da žele da isprobaju sastav koji će putovati u Egipat. Pokazali su na ovaj način respekt prema reprezentaciji Srbije. Utakmice sa Francuskom moramo da iskoristiti da se prikažemo u što boljem svetlu, ali i da dobijemo informaciju gde smo u ovom trenutku. To možete da saznate samo ako igrate sa najboljima - rekao je Đirona, a preneo portal "Balkan-handball".

Ova dva tima će u subotu odigrati i meč u Kreteju.

Podsećamo, plasman na EP obezbediće po dve najbolje selekcije iz svih osam grupa, kao i četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije, prenosi "Mozzart sport".

Francuska je apsolutni favorit za prvo mesto u Grupi 1, a Srbija ne bi trebao da ima problema sa Belgijom i Grčkom da se plasira na šampionat Starog kontinenta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading