SVET NA OVO NIJE SPREMAN: Očajne informacije o Šumaherovom stanju

Autor:

Sport

29.12.2020

16:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na današnji dan pre sedam godina Mihael Šumaher je doživeo stravičnu nesreću na skijanju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mihael Šumaher

Šumaher je skijao na nebezbednoj stazi u Francuskoj, a nakon pada je glavom udario u kamen, doživevši tešku povredu glave uprkos tome što je nosio kacigu. Da nije bilo kacige, lekari su tvrdili, Šumaher više ne bi bio živ.

Od tada, više ništa nije isto u životu legendarnog vozača Formule 1. Njegovi fanovi sedam godina ne znaju skoro ništa o njegovom stanju. Ništa konkretno što bi im ulilo nadu da će jednog dana ponovo videti onog starog Šumagera.

Posle indukovane kome u kojoj se Šumaher nalazio, stvari se krenule na bolje ali i dalje nije poznato da li će Šumaher ikada potpuno da se oporavi. Navodno je prošle godine bio na tretmanu u Parizu. Nemac je kako su preneli mediji, bio podvrgnut tretmanu koji se zasniva na transfuziji matičnih ćelija. Ali, pozivajući se na pravila o zaštiti privatnosti, bolnica nije komentarisala informaciju, a nije to učinila niti dugogodišnja Šumaherova menadžerka Sabine Ken.

Neurolog Erih Riderer nije optimista.

- Mislim da je u vegetativnom stanju. To znači da je budan, ali ne reaguje. Mihael Šumaher je budan, diše, srce mu ima lep ritam. Verovatno može i da sedne, čak i da napravi neki korak uz pomoć drugih, ali ne više od toga. Mislim da je to maksimu - rekao je ovaj doktor, ističući da veruje da je to najviše što će Šumaher moći da radi u svom životu.

- Da li postoji šansa da ga vidite onakvog kakav je bio pre nesreće? Mislim da to nije moguće.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading