(VIDEO) TA PROKLETA 2020: Najveći SPORTSKI GAFOVI koji su obeležili godinu za nama - kobni potez Đokovića, blamaže, skandali...

Autor:

Sport

31.12.2020

05:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Većina ljudi će za 2020. godinu reći - ne ponovila se! Repzublika je napravila listu najvećih sportskih gafova iz ove "lude i nezaboravne" godine, čisto da se podsetimo da nije nama bilo najgore!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

1. Nesmotrenost koja može da košta Novaka Đokovića titule G.O.A.T

Najbolji teniser sveta je diskvalifikovan sa US Opena pošto je pogodio linijskog sudiju lopticom u vrat.

Đoković je bio isfrustriran zbog pretrpljenog brejka, udario je lopticu bez trunke namere, ali sudija je pao kao pokošen, i svima je bilo jasno da će kazna biti neumoljiva. Odstupanja od rigoroznih teniskih pravila izgleda nema samo kada je u pitanju Novak Đoković, pošto su njegovi rivali imali slične ispade za koje nisu bili kažnjeni čak ni opomenom, a kamoli direktnom diskvalifikacijom. 

Zbog toga, koliko god da je ovo Đokovićev gaf koji baca senku na blistavu karijeru, toliko je i skandalozna odluka ATP-a. Ovaj potez ga je osujetio u nameri da se približi Nadalu i Federeru po broju Gren slem titula, ali ga je i okarakterisao kao "lošeg momka" belog sporta.

 

 

2. Rasistički ispad rumunskog sudije na meču PSŽ – Bašakšehir

Odavno ovakav skandal nije potresao fudbal, i to u najelitnijem fudbalskom takmičenju. Pomoćni sudija Sebastijan Kolcesku je nazvao crncem člana turske ekipe Pjera Veboa zbog čega su oba tima napustila teren, a Rumun se kasnije pravdao, međutim, očekuje ga drakonska kazna, moguće i doživotna suspenija.

 

 

3. Skandalozna objava Vladimira Vuletića

Potpredsednik Partizana je na svom Tviter profilu objavio sliku Milana Borjana i njegovog maloletnog sina Filipa, sa tim da je na glavu dečaka namontirao lice Ljubiše Tumbakovića, i to sve zbog navodnih priča da je njegova supruga Snežana bila u vezi sa bivšim selektorom Srbije.

Ovakva objava sigurno ne priliči funkcioneru jednog kluba, a ni profesoru Pravnog fakulteta koji je oštro osudio ovaj sramotni čin, za koji se i sam Vuletić verovatno pokajao jer nijedna dosadašnja nesmotrenost nije ovoliko uticala na njegovu reputaciju i ugled. Epilog ćemo videti na sudu...

 

 

4. Ispala veka Nikola Krstović

Mladi fudbaler Zvezde je pokušao da se zabavi na aerodromu pred polazak u Liberec na poslednji meč grupne faze Lige Evrope, ali se usput obrukao za sva vremena. Ovaj gaf je danima šerovan po društvenim mrežama, a služio je i za obračun navijača i postao sinonim za "ljudsku glupost".

 

 

5. Antoan Grizman se kandidovao za titulu "Mister promašaja 2020", a ni frizura mu nije bila manji promašaj

Nije tajna da Grizmanu ne ide u dresu Barselone, pa je pokušao da razbije maler frizurom sa kikicama zbog koje mu se podsmevala fudbalska javnost, da je makar ostalo na tome...

Napadač Barselone je odigrao očajan potez zbog koga su se navijači obrušili na njega, klizećim startom je loptu umesto u gol preusmerio direktno u ruke golmana Sosijedada.

6. Promašaj veka!

Iz belgijskog šampionata i utakmice između Mehelena i Ostendea stigao nam promašaj godine.

Teško da je iko izveo ili će izvesti ovo što je vezista Mehelena Aster Vranks. Posle odbitka od prečke sačekao je loptu na dva ili tri metra od gola koji je bio potpuno prazan.

 

 

7. Ovako se bruka "najbolji defanzivac sveta"

Naslednik Baneta Ivanovića u dresu Zenita, Hrvat Dejan Lovren je navikao fudbalsku javnost na veliki broj kikseva, pa da se ne zaboravi kako sjajno ume da zabrlja čovek koji sebe zove "najboljim defanzivcem na svetu".

8. Dogodilo se u Srbiji...

Neverovatne scene stižu svakodnevno sa srpskih terena, a ovu ćete u neverici pogledati nekoliko puta.

Naime, jedan fudbaler Bačke se našao u petercu , imao je stopostotnu šansu ispred sebe, ali se propisno obrukao, mada je i to blaga reč...

 

 

9. Da li je Đoković pekar?

Voditeljka RTS-a  je dvostruki lapsus najavljujući finale Rolan Garosa između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala, a njena greška nas je grohotom nasmejala.

 

 

10. Pogreši čovek...

Pošto posle 90 minuta susreta Vojvodina-Mladost Lučani u polufinalu Kupa Srbije nije bilo golova, pobednik je morao da bude određen penalima. Promašaj igrača Mladosti Pavlovića je presudio da "lale" sa 5:4 odu dalje. 

Odnosno 5,4 kako je to prenela spikerka, a meč je odigran pred "MILION" gledalaca, ili tako nešto...

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading