SRAMNA PROVOKACIJA ŠIPTARA! Medveđa i Niš su ALBANSKI?!

Autor:

Sport

22.12.2020

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Imamo statuu Skenderbega u Ženevi, zašto je ne bismo imali u našim zemljama i gradovima, rekao je Idrizi, bivši karate šampion sveta.

RepublikaFoto: Wikipedia

Foto: Ilustracije

Sramna provokacija iz Švajcarske! Na poziv albanske dijaspore nekadašnji svetski šampion u karateu Enver Idrizi (54) boravio je u Ženevi povodom 552. godišnjice smrti Skenderbega i pored njegove biste izrazio šiptarske pretenzije da Niš i Medveđa postanu albanski gradovi!

NI SAM NE ZNA ŠTA JE

- Kada imamo Skenderbega u Ženevi, internacionalnom gradu, zašto ne bismo imali Skenderbega u albanskim zemljama i gradovima poput Medveđe i Niša. On je naš nacionalni heroj, prisutan je svuda gde ima Albanaca. Ovde ih u Ženevi ima 20.000, a u Švajcarskoj ih je više od 300.000. Treba svima da skrene pažnju na vrline Albanaca. On je oslobodio i druge narode na Balkanu - rekao je Idrizi, Makedonac po rođenju, Albanac po poreklu, a Hrvat po zastavi čije je boje branio posle raspada Jugoslavije.

RepublikaFoto: Instagram.com
Enver Idrizi

On je dodao da bi finansirao podizanje spomenika Skenderbegu u Nišu i Medveđi. Švajcarski medij na albanskom jeziku Le Canton27.ch, koji je izveštavao sa ovog događaja, u tekstu objavljuje i Idrizijeve reči da je "Skenderbegova medalja bila najveća medalja u njegovoj karijeri koju je dobio u Švajcarskoj".

ZAKLETI SRBOMRZAC

Ideja o Nišu i Medveđi kao albanskim gradovima ne čudi, imajući u vidu Enverove ranije radove. On na Instagramu redovno objavljuje fotografije na kojima veliča dželate Srba, pre svega teroriste OVK koji su devedesetih godina prošlog veka pobili veliki broj Srba na prostoru Kosova i Metohije. Tako je nedavno pozirao pored spomenika Bekimu Beriši, Albancu koji je decenijama ratovao protiv Srba. Najpre tokom građanskog rata na prostoru SFRJ, prvo u hrvatskoj vojsci, a onda i u armiji Bosne i Hercegovine. Zatim je bio aktivan i na Kosovu, gde je i ubijen 1998.

Menjaju istoriju - Skenderbeg je srpski borac!

Šiptari su krajem 19. veka, u periodu Albanskog nacionalnog preporoda, "ponovo otkrili" Skenderbega i uzdigli ga na nivo nacionalnog mita. Međutim, istorija svedoči da je Đurađ Kastriot, kako mu je bilo pravo ime, bio srpski borac protiv osmanskih osvajača i islamizacije. Skenderbeg je govorio i pisao na srpskom jeziku, borio se u 30 bitaka i samo jednu izgubio, a znao je i latinski, turski i albanski. Međutim, Albancima nije strano da uzimaju ono što nije njihovo i da izokreću istoriju, kad već nemaju čime da se ponose.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading