Kovid kriza UDARA NA SVE STRANE: Gigant Formule 1 NA PRODAJU!

Autor:

Sport

14.12.2020

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako je verovati medijima u Americi, Meklaren je na prodaju!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Meklaren se nalazi u velikim finansijskim problemima

Pandemija nas je sve pogodila teško, ali neke teže nego druge, pa je tako recimo džin Formule 1 Meklaren morao da proda 33% svojim akcija kako bi mogao da nastavi sa nadmetanjem.

"MSP Sports Capital" kupili su tih 33% za 185 miliona funti, pa se vrednost firme sada procenjuje na 560 miliona funti.

- Ova investicija poboljšala je našu finansijsku situaciju značajno, pa sada možemo da se vratimo planu u kome se nadmećemo za titule, kako u Formuli tako i u IndiKaru - istakao je predsednik Meklaren trkačkog tima Zek Braun.

MSP poznat je investitor u svetu sporta, pa su već poslovali sa timovima iz MLB, NBA i sa ESPN.

Dok je MSP širio svoj portfelj, Meklaren je svoju fabriku zatvorio, pa je pretrpeo stravične finansijske gubitke.

- Veliki je pritisak bio da ovaj posao obavimo što pre. Fabrika Meklarena zatvorena je zbog Kovid ograničenja, a ako ne pravimo kola, ne pravimo novac, a ako ne pravimo novac, nemamo šta da ulažemo u naš trkački tim - objasnio je Pol Volš, izvršni direktor brenda.

- Mogli smo da se konsolidujemo i da Braunu smanjimo budžet, ali onda ne bismo bili to što jesmo i slagali bi sami sebe. Svi smo veoma ambiciozni po prirodi, pa bi se to kosilo sa svim našim principima - dodao je on.

 

Kao deo dogovora, Džam Nadžafi postaće novi podpredsednik Meklarenovog trkačkog tima, pa se nadamo da će se velikan Formule 1 sledeće sezone vratiti na velika vrata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading