(VIDEO) SPEKTAKULARAN kraj godine u UFC: VEČE PUNO NOKAUTA KRUNISALA TUČA DECENIJE!

Autor:

Sport

13.12.2020

16:09 >> 16:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

UFC 256, poslednja velika predstava koju je režirala promocija pred kraj godine, nadmašila je očekivanja čak i najoptimističnijih fanova.

RepublikaFoto: Instagram/printscreen
Figueredo i Moreno priredili su fanovima tuču godine, ako ne i decenije!

Iako je na programu bilo samo devet tuča, pretežno zbog problema sa koronom, gotovo svaka tuča bila je bolja od prošle, pa je krešendo dostigao vrhunac kada su Brendon Moreno i Dejvidson Figueredo priredili šou kakav se retko viđa u UFC.

Prva tuča večeri bila je između jednog od najperspektivnijih boraca u pero-diviziji, Čejsa Hupera, i Pitera Bereta.

Favorizovani Huper bio je u podređenoj situaciji sve do treće runde, kada je izvukao keca iz rukava i naterao protivnika da se preda posle maestralne demonstracije brazilske džiu-džice.

 

 

Druge su na redu bile devojke iz slamka kategorije, Tiša Tores, i Sem Hjuz, gde je Toresova pokazala da je iskusni veteran i dominirala tokom sve tri runde.

Treća na redu bila je odlična borba između Gevina Takera i Bilija Kvarantilja, koj se hrabro suprotstavio snazi Kanađanina ali nije mogao mnogo više od toga, pa Taker sada predstavlja jednu od većih prepreka na putu ka vrhu pero divizije.

 

 

Tada je usledio prvi spektakl večeri, kada je Rafael Fiziev, momak poznat po potezima kao iz "Matriksa", uništio Renata Moikana posle samo 55 sekundi.

 

 

Na njegov nokaut nadovezao se legendardni Kab Svonson, jedan od najubitačnijih boraca u pero kategoriji, koj je Danijela Pinedu završio u drugoj rundi posle časa iz boksa.

 

 

Ništa manje uzbudljivo nije bilo ni kada su teškaši ušli u oktagon, pa je i u toj diviziji rođena nova zvezda, Siril Gan, koj je nokautirao bivšeg šampiona Džuniora Dos Santosa i ostao neporažen sa skorom od 7-0.

 

 

Za sledeći nastup treba biti specijalna sorta, a Kevin Holand upravo je takva. Ovaj ludak ostvario je rekordnu petu pobedu u jednoj kalendarskoj godini u UFC, i to na nerealan način. Nećemo vamo objašnjavati šta se desilo, slika govori i više nego dovoljno.

 

 

Tempo nije opao do kraja večeri, pa su posle sjajne borbe Mekenzi Dern i Virne Đandirobe koju je Dernova dobila posle tri runde na red došli "El Kukuj" Toni Ferguson i najveći majstor BJJ-a u UFC, Čarls Oliveira.

Svi su očekivali fenomenalnu tuču, ali su dobili samo čistu i potpunu dominaciju Brazilca Oliveire, koj se posle najboljeg nastupa u karijeri nametnuo ka glavni kandidat da se sa pobednikom Konora Mekgregora i Dastina Poarijea (23. januar) bori za titulu u lakoj kategoriji.

 

 

A sada, tuča godine, ako ne i decenije, za kraj.

Šampion muva kategorije Dejvidson Figueredo i njegov protivnik već su postali deo istorije tako što su se borili sa svega 21 danom između ove i prošle tuče, što je apsolutni rekord, a onda su zagarantovali mesto u legendi tako što su pet rundi demonstrirali sve što jedan MMA borac može da uradi.

Meksikanac Moreno pokazao je zube "Bogu Rata" Figueredu, pa je čak u očima većine dobio runde 2,3 i 4, ali su sudije na kraju ipak donele odluku koja je možda bila pravedna, ali Morenu nije donela titulu.

 

 

Retko se dešavaju nerešene tuče u UFC, ali je ova upravo to zaslužila, pošto bi bio greh nazvati bilo koga gubitnikom.

Sjajan kraj godine u UFC!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading