Prijatelj Srbije na čelu SVETSKOG boksa!

Autor:

Sport

13.12.2020

11:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajna vest za našu zemlju.

RepublikaFoto: BSS
Kremlev sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, prvim čovekom BSS Nenadom Borovčaninom i legendama našeg boksa

Svetski boks je dobio novog lidera, mladog i već itekako uspešnog, a ono što je važno i osvedočenog prijatelja Srbije. Umar Nazarovič Kremlev novi je predsednik AIBA, Svetske bokserske organizacije. Rođen je 1982. godine u gradu Serpukhov.

- Zahvaljujem se mom timu i svim Nacionalnim federacijama koje su glasale za mene. Posebno se zahvaljujem Bokserskom savezu Srbije na podršci u kampanji za predsednika AIBA i učešću u izradi strategije za razvoj svetskog boksa. Sledeće Svetsko prvenstvo u novom i najmodernijem formatu biće u Srbiji i već tamo ćemo pokazati svetu kako boks moze da bude najveći sportski spektakl. Već sada imamo zainteresovane svetske kompanije da budu sponzori, dok će tv prava već izvesno biti distribuirana u većini zemalja sveta. Boks je sport boraca. Naša borba biće protiv nesposobnosti, protiv korupcije i protiv doping. Ojačaćemo upravljačke strukture AIBA i obezbediti našu proveru rada i obnoviti saradnju sa Međunarodnim olimpijskim komitetom – deo je izlaganja Kremleva.

Inače novi predsednik AIBA  često dolazi u Srbiju. Jača saradnja krenula je od januara 2019. godine kada je predsednik Rusije Putin bio u zvaničnoj poseti Srbiji. Usledio je prijem kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je veliki ljubitelj boksa i tada je dogovoreno puno dobrih stvari za jačanje srpskog boksa.

Foto: BSS

Kremlev je posle toga više puta posetio našu zemlju. Krajem februara kada je Beograd dobio organizaciju Svetskog prvenstva u boksu za 2021., na Andrićevom vencu predsednik Vučić organizovao je prijem za čelne ljude AIBA, gde se pričalo o Nacionalnom trening centru za boksere i o organizaciji Svetskog prvenstva u našem glavnom gradu.

Umar Kremlev je najavio novu posetu Beogradu krajem decembra.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading