Fanovi MMA, MOLITVE SU VAM USLIŠENE: Genijalni ali kontroverzni ubica se VRAĆA U OKTAGON!

Autor:

Sport

04.12.2020

10:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogi od nas već godinama se mole da se u UFC, ili MMA generalno, vrati jedan od najboljih ikada, a uskoro će, izgleda, naše molitve biti ispunjene.

RepublikaFoto: Instagram Nick Diaz printscreen
Nik Dijaz (desno) sa klupskim kolegom Džejkom Šildsom

Ne, nije u pitanju Habib, ne mislimo ni na Žorža San Pjera, već se tučama vraća legendardni Nik Dijaz!

Starija polovina notorne "Braće Dijaz" penzionisala se posle borbe sa Andersonom Silvom na UFC 183 2015. godine, kada je Silva optužen za korišćenje steroida, a Dijaz marihuane, pa su obojica dobili suspenzije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nick Diaz (@nickdiaz209)

Dok je Silvina za ozbiljniji prekršaj bila zanemarljiva, Nik je dobio suspenziju od pet godina i kaznu od skoro 250,000 dolara. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nick Diaz (@nickdiaz209)

To sa ovim gangsterom u pravom životu nije lepo leglo, pa je odlučio da odšeta od sporta u kom je stekao ime.

Pre toga je Dijaz važio za jednog od najboljih ikada, osvojivši "Strajkfors" titulu i skupivši skor od 26-9 u profesionalnoj karijeri.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nick Diaz (@nickdiaz209)

Tukao se sa San Pjerom, tukao se i sa Karlosom Konditom, pa je čak imao i niz od 11 mečeva bez poraza, pa je samo odšetao.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nick Diaz (@nickdiaz209)

Godinama se već pitamo kad će i dali će se uopšte vratiti, a sada je njegov menadžer konačno dao nadu zavisnicima od MMA.

- To je pitanje od više miliona dolara. Da, Nik trenira. Već četiri meseca trenira. Sada pravimo pauzu, ali se nadamo da ćemo ugovoriti novi ugovor već pri startu nove godine. Sve se vrti oko novca i potencijalnog protivnika. Ako me pitate kolika je verovatnoća da se stariji Dijaz vrati, rekao bih vam 99% - objasnio je Kevin Mubenga.

Fantazi bukiranje uveliko je počelo, ali sa Nikom to nije lako pošto je uvek bi spreman da se bije sa apsolutno svima. Imajući u vidu da se Dijaz borio u čak tri kategorije, još je teže, ali volontera ima na sve strane, pa bi Nejtov brat mogao da bira između sjajnih imena poput Žorža Masvidala (kojeg je obećao da će da prebije zato što je tvrdio da mu je "krstio" mlađeg brata), Izraela Adesanje, Tonija Fergusona, ili nekog od starih rivala poput Robija Lolera, Kondita ili Entonija Petisa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nik Dijaz moćiće da bira između širokog dijapazona boraca u svom povratku, ali se kao favorit nameće Masvidal

Bilo kako bilo, prosto se tresemo od uzbuđenja da vidimo Nika Dijaza ponovo u oktagonu!

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading