Marko Nikolić: Biće filmski, kao u Boju na Kosovu

Autor:

Sport

27.11.2020

12:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ulazimo u foto-finiš teške, iscrpne, turbuletne, tužne i u maloj meri lepe i uspešne 2020. godine. Iako će zauvek u istoriji ispred godine koja je na izmaku stajati prefiks tragična, u svakoj muci, dok je veka i čoveka, i dok se borba za opstanak vodi, bljesne i taj tren svetlosti koji zaseni sve nedaće koje su mu prethodile. Čelična pesnica srpskog boksa, 31-godišnji Marko Nikolić na ličnom profesionalnom sportskom primeru ovo potvrđuje iz prve ruke.

RepublikaFoto: BSS
Marko Nikolić

Nakon višemesečnih priprema, odlaganja mečeva usled pandemije virusa korona Nikolić je 18. septembra odbranio titulu šampiona WBC Mediterana u meču koji je održan u Obrenovcu i u kome je pao nezgodni Francuz Boa. Nedugo nakon meča u Obrenovcu Nikolić je preležao i koronu i odmah nakon oporavka krenuo je sa pripremama za novi meč sa kojim želi da pečatira 2020. godinu.

- Da zaokružimo ovu godinu velikih iskušenja i muka na pravi, šampionski način, onako kako Srbi i znaju, jer naša hrabrost nema granica. Kroz istoriju smo bezbroj puta padali, bivali pokošeni od raznih zala ovoga sveta, ali smo se uvek dizali iz pepela i vraćali u život nikad jači i nikad bolji, bez toga da smo se svetili drugima. To je ono što nas krasi i na šta sam beskrajno ponosan. Kakav je put mog naroda, takav je i moj. Jeste me cela ova godina lomila, ali me nije slomila. Nakon devet meseci priprema, odlaganja mečeva i iskčekivanja i strepnji da li će do meča uopšte doći, uspeo sam da i to završim onako kako sam zacrtao, odbranom WBC titule Mediterana. Usledila je bitka sa koronom, koju sam uspeo da "nokautiram" i nastavim dalje da se spremam za nove pohode i bitke u ringu. Tačno dva meseca od pobede u Obrenovcu, 18. decembra 2020. u Sportskom centru Rakovica u Beogradu sledi mi meč za rejting u osam rudni protiv iskusnog Holanđanina Faruka Dakua – objašnjava Nikolić.

Pripreme za meč 18. decembra Marko uveliko odrađuje sa svojim timom koji čine menadžer Luka Popović i kondicioni trener Stevan Jovanović.

RepublikaFoto: BSS

- Već dve nedelje radimo što bi se reklo krvavo, žestoko, punim tempom u bokserskom klubu Fontana u Hali sportova na Novom Beogradu. Blizu sam top forme, a očekujem da ću je dostići nedelju dana pre okršaja sa Dakuom. Nisam skoro deceniju boksovao sa protivnikom koji stiže iz Afrike. Zna se kakvi su oni majstori u ringu i koliko su fizički spremni i nadmoćni i da nikada, ni kada su u poluformi nisu lak zalogaj. Treba se debelo potruditi i oznojiti da se dođe do pobede, tako očekujem da bude i protiv natralizovanog Holanđanina. Gledao sam njegove mečeve na snimcima, već smo izvršili analize i skovali plan koji vodi ka pobedi – ističe Marko koji će i ovaj put, kao i već dugi niz godina, imati podršku njegove vatrogasne ekipe Voždovac u kojoj radi i načelnika Radeta Miloševića.

Meč u Sportskom centru Rakovica u kome će čelična pesnica srpskog boksa juriti 27. profi pobedu u karijeri (bez poraza) protiv Dakua koji beleži skor  (21-18-1) biće u direktnom TV prenosu na TV Arena Fight. Marko je poznat po tome što su njegovi izlasci u ring uvek obojeni duhom srpskih ratnika i pravoslavlja. I ovaj put sprema nešto što do sada nije viđeno na boks mečevima.

- Ovaj put izbor numere za ulazak u ring pao je na pesmu "Lazarica" koju će izvesti pevač Uroš Živković, a koju je napisao Aleksandar Avramović. Ulazak u ring biće filmski, kao u Boju na Kosovu.

RepublikaFoto: BSS

Najbolji srpski bokser Marko Nikolić, bokser poluteške kategorije (do 79 kg) trenutno se nalazi na 101. mestu svetske rang liste i na 34. mestu WBC liste od 40 boksera iz sveta koji se na njoj nalaze u kategoriji do 79 kg. Decembarski meč u Beogradu donosi nove poene koji će biti jako važni i za planove i put kojim će Marko krenuti u 2021.

- Plan je da se u 2021. takmičarski uđe na proleće mečom za Silver internacional titulu, ukoliko WBC federacija za to bude dala zeleno svetlo, očekujemo i verujemo da hoće. Do tada na meni je da radim, verujem i idem napred ne osvrćući se za onim što je bilo, već uvek gledajući u budućnost – zaključio je šampion WBC Mediterana, naš as Marko Nikolić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading