BRONZE SIJAJU KAO ZLATO: Srbija nastavila boks uspehe na međunarodnoj sceni!

Autor:

Sport

23.11.2020

09:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U nedelju uveče završeno je Evropsko prvenstvo za mlade (do 18 godina) u Budvi, u organizaciji Evropske bokserske konfederacije, koje je trajalo od 11. novembra. Srpski reprezentativci Stefan Camović i Almir Memić posle kvalifikacija i mečeva četvrtfinala obezbedili su bronzane medalje.

RepublikaFoto: BSS
Camović i Memić

Tako je nastavljen trend odličnih rezultata mladih srpskih boksera, koji nekoliko poslednjih godina donose medalje sa velikih takmičenja.

- Drago mi je sto sam predstavljao Srbiju na ovako velikom takmičenju kao što je Evropsko prvenstvo.  Boksovao sam prvi meč sa predstavnikom Latvije i dobio ga ubedljivo, odlukom sudija 5:0. Posle tog triumfa pobedio sam domaćeg boksera takođe 5:0. Zaista sam spreman došao u Budvu i jedva sam čekao meč protiv Rusa, koji je bio glavni kandidat za zlatnu medalju. Dao sam.sve od sebe, ali nekad ne odlučujete samo vi. Na kraju meča odlukom sudija poražen sam 3:2, a svi koji su gledali meč preko interneta rekli su mi da sam bio bolji. Presudio je sudija iz Rumunije, koji je sve tri runde dao Rusu, što je prema drugim odlukama sudija bilo čudno. Ipak, tako je kako je, pokazao sam da mogu da se nosim sa najtalentovanijim bokserima Evrope i ponosan se vraćam u Vrbas. Ova bronzana medalja za mene je kao zlatna i biće podstrek za moje dalje mečeve. Zahvaljujem se svom treneru, kao i selektoru Draganu Vasiljevicu "Durungi" i predsedniku saveza Nenadu  Borovčaninu, jer su zaista uvek tu da pomognu. Takođe svima nama u boksu je dodatni podstrek taj što je naš sport podržao glumac Miloš Biković - istakao je Stefan Camović, koji je od nedavno dobio nadimak Srpski vitez.

RepublikaFoto: BSS

Za Almira Memića u Prijepolju kažu da se odavno nije pojavila takva bokserska nada. Bronza je i njemu u nedelju zasijala na grudima.

- Na pripremama smo vrhunski trenirali, usavršili smo se fizički i tehnički, u čemu nam je pomogao selektor Dragan Vasiljević. Posle kvalifikacija maštao sam o medalji, do koje sam stigao ubedljivom pobedom protiv najjačeg reprezentativca Albanije - 5:0. U meču za finale, protivnik mi je bio iz Crne Gore. I ja i on smo zadali puno dobrih udaraca, na kraju pobeda je pripala domaćem borcu i otišao je u finale. bio je izjednačen, boksovao sam na njegovom terenu što je možda donelo prednost i pobedu domaćem bokseru. Idemo dalje, jedva čekam da nastavimo sa treninzima, nadam se da će i virus nestati sledeće godine i da ćemo imati još više uspeha - poručio je po dobijanju medalja mladi Memić.
Medalje su stigle, o boksu se priča. A posebnu čestitku našim bokserima uputio je i Miloš Biković, koji je i zvanično saopštio da će biti podrška srpskom boksu i promoter Svetskog prvenstva u Beogradu 2021.

RepublikaFoto: BSS

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading