BRUKA: Srbi nisu mogli na SP, Ameri mogu i BEZ KVALIFIKACIJA!

Autor:

Sport

04.11.2020

08:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlukom Evropske rukometne federacije, u aprilu je ukinut baraž za Svetsko prvenstvo 2021. što je značilo da je Srbija bila automatski eliminisana sa Mundijala i bez borbe pod vođstvom novog selektora Tonija Đerone.

RepublikaFoto: Starsport
Fukometna reprezentacija Srbije

Međutim, međunarodna rukometna federacija (IHF) odlučila je da poslednje mesto na Svetskom prvenstvu pripadne Sjedinjenim Američkim Državama, bez kvalifikacija.

SAD će učestvovati na Svetskom prvenstvu u Egiptu od 13. do 31. januara i obrazložio je tu odluku nizom razloga - značaj SAD za globalni razvoj rukometa, dogovor sa američkim TV kućama oko prenosa i Olimpijske igre 2028. u Los Anđelesu, na kojem tamošnji domaćin želi da bude konkurentan.

Amerikanci će sedmi put igrati na Svetskom prvenstvu, a prvi put od 2001, kada su u Francuskoj bili poslednji.

Inače, Mundijal u Egiptu biće prvi na kojem će igrati 32 ekipe, a još nije određeno ko će biti četvrta ekipa iz Južne i Centralne Amerike, uz Brazil, Argentinu i Urugvaj.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading