PATRIOTIZAM ILI PROVOKACIJA? Američki vozač IZAZVAO HAVARIJU novim izgledom automobila!

Autor:

Sport

28.10.2020

18:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stanje u Americi krajnje je kritično. Ulice gore, demonstranti protestuju, korona bukti, rasni rat sve je bliži realnosti, a zatišju posle bure ni traga ni glasa. Volotilnom konfliktu pridodaju ljudi iz svih sfera i sa svih strana, pa je jedan od njih i Džoš Bilicki, vozač u NASCAR, koji je izazvao lavinu na društvenim mrežama kada je otkrio novi dizajn svog vozila.

RepublikaFoto: Miloš Pavlović PR Team

Obožavaoci ovog sporta zasuli su pohvalama Bilickog kada je obelodanio da je svoj automobil pretvorio u modifikovani policijski "kruzer" kako bi odao počast svim nastradalim policajcima tokom protesta koji Amerikom bukte već mesecima.

Ukoliko niste upućeni, protesti se odvijaju zbog navodnog sistematskog rasizma u američkoj policiji, ali su oni odavno izgubili dodir sa svojim ciljem, već su svoje gradove bukvalno spalili do temelja.

Podsećamo, dok su protesti tek bili u svojoj ranoj fazi, tamnoputi NASCAR vozač Baba Volas izazvao je kontroverzu kada je svoja kola pretvorio u omaž pokretu "Black lives matter", pa je Bilicki odlučio da ako on može svoje stavove da izražava na taj način, da će i on svoju podršku policiji pokazati tako. 

Njegov automobil na sebi ima 230 zvezdica, svaka za pojednom nastradalog policajca.

On je ovo uradio u saradnji sa humanitarnom organizacijom "Ranjeni plavi", koja se bori da pomogne policajcima i porodicama oštećenih od strane demonstranata.

 

Reakcije na društvenim mrežama bile su drastično podeljene, pa su neki Bilickog nazivali rasistom i drugim pogrdnim imenima, dok su se drugi divili dirljivom gestu ovog 25-godišnjaka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading