Andrija Jorgić novi generalni sekretar Šahovskog saveza Srbije!

Autor:

Sport

28.10.2020

11:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na 13. sednici UO Šahovskog saveza Srbije održanoj 26.10.2020. godine, prvoj koju je vodio novoizabrani predsednik ŠSS Dragan Lazić, doneto je više važnih odluka, od kojih su svakako najinteresantnije imenovanje, na predlog Lazića, Andrije Jorgića za generalnog sekretara i Obrena Ćetkovića za potpredsednika UO ŠSS.

RepublikaFoto: Miloš Lužanin
Andrija Jorgić

 - Ono što ćemo se svakako potruditi je da vratimo šah na mesto koje mu pripada, izjavio je Andrija Jorgić.

Predsednik Saveza Dragan Lazić imenovan je za delegata ŠSS u svetskoj i evropskoj šahovskoj federaciji ( FIDE i  ECU). Na sednici je razmatrana i vrlo složena aktuelna finansijska i organizaciona struktura situacija Saveza. Usvojen je i prvi paket mera racionalizacije, a članovi UO odrekli su se dnevnica i putnih troškova sve dok se finansijska situacija ne popravi.

Iskazano je potpuno jedinstvo u delu potrebe formiranja sponzorskog pula, kao i ozbiljnog aktiviranja svih resornih komisija i odbora Saveza. Razmatrani su izveštaji sudija kao i finansijski izveštaji sa održane prve ženske i prve muške lige Srbije i zatražena dopuna finansijskog izveštaja.

U narednih 7 dana predstoje veoma važni razgovori sa Ministarstvom omladine i sporta, kao i sa sponzorima i hotelima, potencijalnim domaćinima ženskog i muškog seniorskog šampionata. Zbog vrlo složene finansijske situacije još uvek je potpuno neizvesno održavanje ovih šampionata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading