VISOKA SPORTSKA I ZDRAVSTVENA ŠKOLA PROSLAVILA 23-GODIŠNJICU: Dodeljene diplome i PRIZNANJA najboljima!

Autor:

Sport

23.10.2020

09:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U četvrtak, 22. oktobra, Visoka sportska i zdravstvena škola proslavila je 23 godine postojanja i uspešnog rada. Zbog epidemije virusa COVID – 19 svečanost je organizovana u skladu sa obaveznim i preporučenim merama zaštite Vlade Republike Srbije, te je tradicionalno uručivanje diploma održano u nekoliko manjih grupa. Student generacije je Milanka Lukić (studijski program Strukovna medicinska sestra), dok su pohvalnice i nagrade za izuzetne rezultate dobili Miloš Isakov Kovačević (Sportski trener), Teodora Vidakov (Strukovni fizioterapeut) i Jelena Jojić (Sportski trener specijalista).

RepublikaFoto: Visoka sportska i zdravstvena škola

Predsednik Saveta Škole, prof. dr Nebojša Ilić, najtrofejniji trener u istoriji srpskog veslanja, prvi čovek struke i dugogodišnji selektor reprezentacije, obratio se kolegama - diplomiranim sportskim trenerima i menadžerima i strukovnim fizioterapeutima i medicinskim sestrama.

- Svečano uručenje diploma je jedan od najlepših momenata u školovanju kada se stavlja kruna na nešto u šta ste uložili deo svog života. Nadam se da će vam period studiranja kod nas ostati u lepom sećanju i da nećete ovde stati, jer oblasti sporta i zdravlja koje ste izabrali za svoju edukaciju i buduću profesiju su vrlo dinamične i traže permanentnu edukaciju i ažuriranje novim znanjima i dostignućima. To mogu da vam potvrdim kao profesor i trener, čovek iz teorije, ali i dugogodišnje prakse u vrhunskom sportu. Dobri stručnjaci su uvek i svuda u svetu dobrodošli! Oblast zdravlja svakako je jedna od najvažnijih za ljudsko društvo, što nam trenutno i aktuelna epidemiološka situacija pokazuje, a oblast sporta jedna je od najatraktivnijih u savremenom društvu i ja verujem da ćete vi sa velikim uspehom ostvariti u njima svoje profesionalne uloge.

Najbolji student na programu Sportski trener Miloš Isakov Kovačević paralelno sa studiranjem za sportskog trenera radi u stručnom štabu KK Vojvodina uz iskusnog i poznatog stručnjaka Miroslava Nikolića.

- Naravno da mi imponuje što sam izabran za najboljeg studenta na programu Sportski trener, posebno što kod profesora Karalejića nije bilo lako na stručnim predmetima dobiti visoke ocene, pogotovo jer sam ja već bio zaposlen u KK Vojvodina i paralelno radio i studirao. Ono što bih poručio mlađim kolegama i što nije fraza, jeste da je selekcija izuzetno važna uz stručno znanje. Dakle, kada steknete profesionalna znanja sledeće najbitnije je da napravite dobru selekciju sportskih, košarkaških i ljudskih kvaliteta kako u timu tako i u stručnom štabu. Kada se okružite ljudima u koje imate poverenja onda je mnogo lakše raditi - izjavio je Kovačević, kojeg od ostalih kolega dodatno izdvaja i činjenica da je završio medicinu i položio državni ispit. Ukrakto je objasnio zbog čega je došlo do zaokreta u karijeri i kako je umesto lekarskog izabrao trenerski poziv.

- Košarka je nešto što mogu da radim 24 sata dnevno i ispunjava me. Kad radiš ono što voliš onda nikada ne radiš. Sa medicinom to nije bio slučaj, više je bilo neko porodično nasleđe, produžetak lekarske tradicije. Naravno medicinska znanja mi sada puno koriste i u trenerskoj profesiji da preventiram povrede i pratim stanje igrača.

Student generacije, ujedno i najbolji student na studijskom programu Strukovna medicinska sestra je Milanka Lukić sa prosečnom ocenom 9,93 i 27 godina radnog iskustva u DZ „Obrenovac“. Uspela je uz redovan posao da bude jedan od najredovnijih studenata na predavanjima i vežbama.

- Srednja škola više ne daje široku osnovu za rad u zdravstvenoj nezi u savremenim uslovima. Nekada su bila dovoljna samo medicinska znanja u struci, a danas se traži ovladavanje novim tehnologijama u medicini, informatikom i drugim veštinama...Okolnosti se stalno menjaju i nikada niste dovoljno pripremljeni i edukovani, vidite kakva je sada situacija sa COVID-om, sva znanja su dragocena. Na visokoj školi sam uspela da nadogradim svoja srednjoškolska znanja, pre svega zahvaljujući sjajnim predavačima: dr Jevtiću, dr Rađenu, dr Kekuš i svim ostalim, ali i kvalitetnim nastavnim bazama poput: VMA, KBC Zvezdara i Medigrup. Nekada su sestre dolazile iz treće smene da slušaju ove predavače, znajući da se takva prilika ne pruža često, nadam se da će i mlađe kolege shvatiti značaj ovakvih mogućnosti - izjavila je Lukićeva koja je svojim rezultatima mladim kolegama postavila visoke standarde u jednoj od najhumaniji profesija, a svojoj matičnoj zdrastvenoj ustanovi u Obrenovcu može služiti na ponos.

Najuspešnije studente pozdravili su i direktor Škole prof. dr Branko Bošković i pomoćnik za nastavu prof. dr Aleksandar Ivanovski.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading