Održan sastanak Saveza sportova opštine Stari grad i Sportskog Saveza Srbije

Autor:

Sport

19.10.2020

12:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Savez sportova opštine Stari grad pokrenuo je inicijativu za organizaciju sastanka sa predstavnicima Sportskog saveza Srbije.

RepublikaFoto: Sportski savez Srbije
Održan produktivni sastanak

Na čelu opštine nakon promena javila se nova energija i želja da ova beogradska opština bude ponovo prepoznatljiva po sportu i zdravom načinu života. Kroz nekoliko dana poseta je i realizovana u sali opštine, generalnog sekretara Sportskog saveza Srbije Gorana Marinkovića i saradnike Miloša Markovića i Petra Šundića ugostili su pomoćnik predsednika opštine, rukometna legenda, Nedeljko Jovanović i Jovan Vujošević, član UO Saveza sportova opštine Stari grad. Jovanović je istakao da su veoma raspoloženi za svaki vid saradnje sa SSS, krovnom organizacijom u oblasti sporta. Videvši akcije SSS i njihove rezultate novi pomoćnik predsesnika opštine poželeo je da najpre razmeni ideje, a zatim krene i u realizaciju dogovora.

Generalni sekretar Goran Marinković rekao je nakon sastanka:

- Drago nam je da se sportski savezi i opštinske samouprave javljaju, preuzimaju inicijativu i izlažu svoje predloge za saradnju. Na konkretne predloge reagujemo u što kraćem roku. Tako je bilo i sa opštinom Stari grad. Na samoj opštini postoji šest osnovnih škola, Sportska gimnazija je takođe na teritoriji Starog grada, SC Milan Gale Muškatirović, košarkaška hala, tereni. Infrastrukruru treba obogatiti, pomoć u opremi je već dogovorena, a sportska ponuda opštine biće obogaćena akcijama SSS. Za sada je na Savezu sportova Stari grad da konsoliduje svoje redove i da krenemo u sprovođenje ciljeva. Imali smo zaista mnogo zajedničkih tema, veoma nam je drago da se razumemo i verujem da će saradnja biti na visokom nivou. Velika želja ljudi opštine Stari grad je da ih poseti predsednik SSS Davor Štefanek, što ćemo i ispuniti prvom prilikom, kada se Štefanek bude vratio sa priprema pred Svetsko prvenstvo koje ga očekuje u decembru ove godine - zaključio je Marinković.

RepublikaFoto: Sportski savez Srbije

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading