NESTVARNA PARTIJA SRPSKOG GOLMANA ZA VESPREM: Hobotnica Cupara odbranio 10 od 11 šuteva!

Autor:

Sport

14.10.2020

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski reprezentativni golman Vladimir Cupara (26) pružio je jednu od najboljih partija u novijoj istoriji rukometa pošto je na meču svog Vesprema protiv Balatonfureda primio svega četiri gola za poluvreme!

RepublikaFoto: Rukometni savez Srbije
Vladimir Cupara

Najbolji tim Mađarske slavio je sa 38:11 (17:4), a fenomenalni Cupara u jednom trenutku imao je procenat od nestvarnih 90,9% odbranjenih šuteva jer je zaustavio čak 10 od prvih 11 pokušaja rivala!

Bivši čuvar mreže Zvezde, Ademara i Kjelcea meč je završio sa 75 odsto odbranjenih udaraca (12/16), a branio je samo u prvom poluvremenu.

- Ne znam, iskreno, da li je ovo neki rekord, ali zaista se retko dešava. Zvanična statistika pokazala je da sam odbranio 10 od 11 udaraca. Branio sam samo u prvom poluvremenu. Zvali su me svi da čestitaju, kolege, prijatelji jer ovo se ne dešava svaki dan - rekao je Cupara za Srpski telegraf.

Rival Balatonfured daleko je od ranga Vesprema, ali Cupara podvlači da su on i njegovi saigrači odigrali savršen meč.

- Umemo protiv ovakvih ekipa da primimo i po 35 golova jer se opustimo. Recimo sa Balatonfuredom smo prošle sezone igrali na jednu loptu, a na pripremama smo igrali nerešeno. Sve je u glavi i nismo se opuštali, zato je rezultat bio takav.

 

Vesprem će se naći u neobičnoj situaciji da juriša na dve titule prvaka Evrope u istoj sezoni.

- Ostao je da se odigra fajnal-for iz prethodne sezone, a i u ovoj imamo ambicije da napadnemo vrh Evrope i osvojimo sve moguće trofeje. Najveći rivali će biti timovi sa fajnal-fora, koji treba se odigra - Kil, Barselona i PSŽ - istakao je Cupara.

Đerona je pun pogodak

Srbija ima sjajne pojedince u rukometu, ali nikako da se sklope kockice u reprezentaciji. Prema mišljenju Cupare, novi selektor Toni Đerona će preokrenuti stvari.

- Mislim da će biti odlično s njim na čelu, smatram da je pravi čovek za nas i da će promeniti dosta stvari. Već je obavio razgovor sa svim igračima, rekao da računa na grupu od nas tridesetak, da ćemo svi biti u rotaciji. Imamo talentovanu generaciju, treba malo vremena da se uklopimo.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading