PAO I ŠUMI: Hamilton NAJBOLJI u istoriji Formule 1!

Autor:

Sport

11.10.2020

16:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Formula 1 dobila je još jednu legendu, pošto je Luis Hamilton poslednjim trijumfom izjednačio rekord kultnog heroja Mihaela Šumahera.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Luis Hamilton izjednačio je rekord po pobedama koji je držao Mihael Šumaher

Trudio se i Ferštapen, trudio se i Rikardo, ali je na kraju Veliku nagradu Ajfela osvojio Luis Hamilton, koji se ovim trijumfom izjednačio sa legendarnim Mihaelom Šumaherom po broju pobeda u Formuli 1!

 

 

Velika borba očekivana je na kultnom nemačkom Nirbuburgringu, ali je ona nažalost izostala. Iako je Red Bul odlično počeo, Hamilton je već posle deset krugova pretekao klupskog kolegu Valterija Botasa na prvom mestu, a tu prednost do kraja nije ispuštao, uprkos najbržem krugu na trci kojim je Ferštapen pokušao da se približi. Najbolju priliku za prestizanje Engleza 23-godišnji Holanđanin imao je u 44. krugu, kada ga je u preticanju omelo bezbednosno vozilo koje je intervenisalo zbog tehničkih problema Lenda Norisa.

 

 

Mesta na podijumu pored Hamiltona zauzeli su Ferštapen i Danijel Rikardo u bolidu Renoa, a istorijski uspeh Hamiltona, koji sada ima 91 trijumf u elitnom trkačkom naticanju, dodatno je ulepšao Šumaherov sin Mik, koji je vozaču Mercedesa uručio kacigu svoga oca kako bi obeležio izjednačenje sa istinskim gigantom ovog sporta.

 

 

Noć koja je rušila rekord nije se završila sa britanskim asom, već je i Kimi Raikonen odvozao 323. trku u karijeri, čime se osamio na vrhu liste najvrednijih vozačak ikada.

 

 

 

Hamilton, koji posle pobede sada vodi kolonu sa 230 bodova u generalnom plasmanu, imaće priliku da se već za dve nedelje u Portugalu usami na vrhu liste najvećih pobednika u istoriji Formule 1.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading