KONSTANTIN DOŠLJAK bije kao tata nekada!

Autor:

Sport

04.10.2020

14:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bokserski savez Srbije oživeo je plemenitu veštinu u našoj zemlji, a Večiti derbi organizovan na Trgu republike, u srcu Beograda, samo je bio šlag na torti. Međutim, alfa i omega BSS Nenad Borovčanin je posebno ponosan na činjenicu što je sa svojim saradnicima obezbedio besplatne škole boksa širom Srbije.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Konstantin Došljak i Aleksa Drulović u klinču

Zbog toga i ne čudi što je spektakl u srpskoj prestonici počeo megdanom između osmogodišnjeg Konstantina Došljaka, koji je boksovao za Crvenu zvezdu, i njegovog rivala Alekse Drulovića (Partizan).

Naravno, rezultat u ovom meču bio je u drugom planu, ali klinci su se lemali "kao veliki". Iako imaju tek nešto preko 30 kilograma jačina udaraca odzvanjala je sa ringa, publika je uživala, a posebno Zlatko Došljak, Konstantinov otac, koji je i stajao u njegovom crvenom uglu.

Foto: Privatna arhiva
Zlatko Došljak iz detinjstva

- Uf, verujte, sigurno mi je bilo teže nego njemu. Kao roditelja me je učinio srećnim i ponosnim. Obojica su izvanredno boksovali. To je dokaz da srpski boks ne bi trebalo da brine za budućnost!

Foto: ST/N. MANDIĆ
Otac i sin

Iako ima samo osam godinica Konstantin se već dugo bavi boksom, ali...

- Volim i fudbal, videćemo gde će me sreća i trening odvući. U svakom slučaju nosiću crveno-bele boje - u dahu će Kole, koji je u subotu nastupao pred nekoliko stotina Beograđana.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Došljak junior proslavlja pobedu

A da je genetika čudo, upravo potvrđuju Došljaci...

- Svojevremeno sam bio kapiten BK Crvena zvezda, voleo bih da i Kosta "zaduži traku" kluba za koji navija cela naša porodica. U kom sportu, to je manje bitno. Drago mi je što je već uveliko u sportu. Ja sam prvi put boksovao kada sam imao 11 godina i 35 kilograma, a Konstantin me preduhitrio za tri godine i isto toliko kilograma manje. Srećno sine moj - ponosno poručuje bivši bokserski šampion.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading