LUISA ĆE OVO ZABOLETI: Alonso postavio Hamiltona tamo gde mu je i mesto!

Autor:

Sport

01.10.2020

17:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni vozač Formule 1 Fernando Alonso ocenio je danas da će Mihael Šumaher uvek biti "korak ispred" Luisa Hamiltona, uprkos tome što će Britanac gotovo sigurno oboriti rekorde legendarnog vozača Ferarija.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fernando Alonso

Hamilton ima 90 pobeda u Formuli 1, jednu manje od rekordera Šumahera, kao i šest titula svetskog prvaka, takodje jednu manje od legendarnog Nemca i ove sezone mogao bi da izjednači njegov rekord.

Alonso, koji se sledeće sezone vraća u Formulu 1 u Renou, rekao je da je teško porediti Šumahera i Hamiltona, ali da misli da je Nemac bolji vozač.

- Sećam se da je Mihael bio vozač koga je teško bilo pobediti, jedan od najvećih talenata. On je imao 'ono nešto'. Luis je veoma dobar i najbolji u svojoj generaciji. Ali, nije osvojio titulu sa Meklarenom kada je bio timski kolega sa Džensonom Batonom. U Mercedesu, Niko Rozberg je takođe bio svetski prvak. Mihael nikada nije imao takve stvari, uvek je osvajao. Za mene, Mihael je korak ispred - rekao je Alonso za Bild, preneo je Skaj.

Alonso je naveo da on i Sebastijan Fetel svojevremeno nisu imali pravi bolid u Ferariju.

- Ferari je najlegendarnija ekipa u Formuli 1. Posebno je voziti za Ferari. Iako nisam osvojio titulu, to je za mene bilo pozitivno iskustvo. Mislim da i Sebastijan ima lepe uspomene na Ferari, čak iako nije osvojio titulu sa njima. Mislim da je obojici nedostajalo pravo vozilo i tehničke mogućnosti u pravo vreme - rekao je Alonso.

Posle 10 trka u ovogodišnjem šampionatu Formule 1, Hamilton je prvi sa 205 bodova, a njegov timski kolega Valteri Botas ima 161 bod na drugom mestu.

Naredna trka u šampionatu vozi se 11. oktobra u Nemačkoj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading