U susret Svetskom prvenstvu u Beogradu: Ministar Udovičić posetio pripreme rvačke reprezentacije Srbije na Kopaoniku!

Autor:

Sport

30.09.2020

14:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je srpske rvače koji se na Kopaoniku pripremaju za Svetsko prvenstvo u rvanju u Beogradu, koje ih očekuje u decembru.

RepublikaFoto: Promo foto
Poseta Vanje Udovičića pripremama rvača na Kopaoniku

- Lično sam se uverio da naši najbolji rvači dva meseca na Kopaoniku imaju odlične uslove za pripreme što je preduslov svakog sportskog uspeha. Dodatan podstrek za ostvarivanje vrhunskih rezultata je činjenica da rvanje ovde, u našoj Srbiji, u Beogradu, ima Svetsko prvenstvo u decembru. Ovo su naravno i pripreme za ulazak u olimpijsku godinu jer naša rvačka reprezentacija, na čelu sa aktuelnim olimpijskim šampionom, rešena je da obori i ove do sada postavljene istorijske rekorde po broju osvojenih medalja.  Danas smo ovde da ih i prisustvom podržimo na tom pobedničkom putu, a ja lično i da se i kao bivši sportista uverim da naši šampioni imaju sve neophodne uslove na tom putu ka najvišim ciljevima- izjavio je ministar Udovičić.

Očekuje se da će se oko 2.500 najboljih svetskih rvača takmičiti ovog decembra na Svetskom rvačkom prvenstvu u Beogradu.

RepublikaFoto: Promo foto

Predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković izjavio je da su kontinuirano ulaganje u taj sport i znatno poboljšanje uslova za trening zaslužni za zapažene uspehe naših rvača na velikim takmičenjima.

- Hvala Vanji na svemu što je učinio za srpski sport. Nadam se da će rvači, ali i svi ostali sportisti što većim brojem osvojenih medalja na međunarodnim takmičenjima, iznova dokazivati da je Srbija zemlja šampiona- istakao je olimpijski šampion i predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek.

RepublikaFoto: Promo foto

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading