UBEDLJIVA POBEDA U FINALU: Vojvodina osvojila Kup Srbije

Autor:

Sport

27.09.2020

21:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pančevački Dinamo je pao u borbi za trofej.

RepublikaFoto: RSS
Rukometaši Vojvodine sa peharom osvajača Kupa

Rukometaši novosadske Vojvodine osvajači su Kupa "Branislav Pokrajac" za sezonu 2019/2020. Aktuelni šampioni Srbije (2019) savladali su pančevački Dinamo sa 32:20 (16:11) u finalu turnira u Zrenjaninu i tako doneli šesti trofej najmasovnijeg takmičenja u svoje vitrine.

Odlična odbrana novosadskog tima na čelu sa iskusnim Svetislavom Verkićem dozvolila je Pančevcima da postignu samo dva gola za uvodnih 17 minuta igre (8:2). Do tada je tim trenera Borisa Rojevića iskoristio sve benefita defanzive ponajviše preko desnog krila Darka Milenkovića, koji je bio neumoljiv (ukupno sedam golova). Nakon tajm-aut u 22.minutu, ekipa Dinama odigrala je bolje u završnici zahvaljujući raspucanom mladom desnom beku Milanu Goluboviću (šest golova) koji je do poluvremena pet puta tresao mrežu Novosađana (16:11).

RepublikaFoto: RSS
Uručenje pehara

Šampionski sastav iz "Slane bare" nastavio je sa igrom na visokom nivou u drugom poluvremenu držeći protivnika na odstojanju od šest-sedam golova. Odličnu rolu imali su Jovica Nikolić i Aleksandar Kurteš, a golom Miljkovića u 57. minutu za 29:20 počelo je i slavlje na klupi Novosađana.

Za najboljeg golmana završnog turnira Kupa izabran je Svetislav Verkić, kapiten RK Vojvodina, dok je najbolji njegov saigrač Nemanja Pribak.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading