MIHAEL MOŽE DA ŠETA: Šumaherov doktor progovorio o njegovom stanju posle sedam godina

Autor:

Sport

19.09.2020

11:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ipak, bez obzira na sve, on je pesimista.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mihael Šumaher

Jedan od najboljih vozača Formule 1 svih vremena, Mihael Šumaher, se već skoro sedam godina leči od teškog pada zadobijenog na skijanju. U tom periodu se o njegovom stanju nije znalo maltene ništa, a sada je konačno progovorio Erih Riderer, neurolog koji sve vreme leči Nemca.

On je u dokumentarnom filmu francuskog TMC-a otkrio da je Šumi praktično u vegetativnom stanju, ali da je trenutno bolje nego što je to bio slučaj ranije.

- Mihael Šumaher je budan, diše, srce mu ima lep ritam. Verovatno može i da sedne, čak možda i da napravi neki korak uz pomoć drugih, ali ne više od toga - rekao je Riderer.

Ipak, koliko god to zvučalo pozitivno, sledeće njegove reči su nažalost pesimistične.

- Mislim da je ovo najviše što će on moći.

Nemački profesor neurologije ne veruje da će Šumaher moći da se oporavi od povreda.

- Povrede koje je zadobio su trajne prirode i ne postoji reverzibilan proces koji bi ga doveo u pređašnje stanje. On je u svojevrsnom vegetativnom stanju, što znači da jeste budan, ali ne odgovara - zaključio je Riderer.

Podsetimo, sedmostruki šampion Formule 1 je 29. decembra 2013. godine na Alpima doživeo težak pad i prvenstveno je bio u komi. Potom je prebačen na lečenje u porodičnu vilu i od tada nije bilo informacija o njegovom stanju u javnosti, sve do danas...

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading