SRBIN BIJE K'O SVETI ILIJA: Marko Nikolić odbranio titulu WBC šampiona Mediterana

Autor:

Sport

19.09.2020

08:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dom kulture u Obrenovcu bilo je poprište vrhunske borbe u boks noći 19. septembra 2020. u kojoj je srpski as Marko Nikolić odbranio šampionski pojas prvaka Mediterana u najprestižnijoj, WBC verziji. Vatrogascu i šampionu iz Srbije Nikoliću suprotstavio se policajac i šampion iz Francuske Patrik Boa koji je odmah po dolasku u Beograd najavio žestoku borbu i jedini cilj, savladati Srbina i odneti pojas u Francusku.

RepublikaFoto: BSS
Marko Nikolić odbranio pojas

Glavna zvezda večeri bio je najbolji bokser Srbije Marko Nikolić, bokser poluteške kategorije (do 79 kg) koji je uoči ulaska u ring obećao izvanrednu borbu i pobedu, zatim obećanje i ispunio. U strahovitom boju koji su u ringu vodili Marko i Patrik svih 10 rundi, publika preko malih TV ekrana na TV Arena mogla je da uživa i vidi trijumf našeg asa.

Meč je održan bez prisustva publike usled mera sprečavanja i zaštite od virusa korona na celokupnoj teritoriji naše zemlje.

Foto: BSS
Boa nije znalo šta ga je snašlo

Najbolji bokser Srbije, 31-godišnji Marko nakon velike borbe sa Francuzom u deset rundi stigao je do pobede jednoglasnom odlukom sudija 3:0. Bila je ovo 26 uzastopna pobeda Nikolića na profi sceni, bez poraza.

Foto: BSS
Nikolić udara rivala

Srpski as je potvrdio ono što je govorio pre meča, da se odlično kreće, da je spremam sto odsto i da je samopouzdanje na najvišem mogućem nivou.

- Odbranio sam titulu u srpskom stilu, svoje čuvam I branim, tuđe ne želim I nemam. Mi nikada i nismo bili osvajači, od postanka do dana današnjeg mi smo uvek isključivo branili naše. Izgarao sam radeći, trenurajući, misleći kada će doći do ovog trenutka usled otkaza i pomeranja meča zbog COVID situacije, kako ću izdržati sav taj pritisak, da li će moje telo sve to izdržat Konačno, bajka o vatrogascu I policajcu je završena, ugasio sam taj požar u rukama Francuza, a naša saga koja je trajala od januara sve do sada, dobila je epilog u vidu moje pobede, odbrane ne samo titule već i časti, sportske, srpske. Krenuli smo silovito od samog starta, nismo štedeli jedan drugog ni malo. Tempo je bio sve jači, a ja sam vrebao priliku za nokaut. Odlično sam se kretao, Francuz takođe koji se pokazao kao izuzetno nezgodan rival. Kako su runde odmicale, imao sam osećaj da tek dobijam na ubrzanju i snazi, što mi je i pomoglo da meč završim onako kao sam želeo. Taktika je bila da vežem što više razornih udaraca, da ga iscrpim i slomim njegov otpor. Smatram da sam mnogo uradio na pripremama koje su se zbog korone i čitave situacije oko toga odužile na skoro celu godinu. Najvažnije je bilo da dobijem na snazi i da imam kondiciju i izdržim sve napore jedne ovako zahtevne i iscrpljujuće borbe - u jednom dahu govori nakon meča Nikolić.

Foto: BSS
Nikolić tokom intoniranja himne "Bože pravde"

Marko ističe da ga Francuz nije iznenadio otporom koji je pružio.

Brz, nepredvidiv i istrajan. To je dokazao odmah u prvim rundama našeg susreta, kada sam mu zadao udarce od kojih je trebao biti slomljen, ali on je ustajao i vraćao se. Bilo mi je jako važno da ostanem smiren i koncentrisan na moj plan, rasporedio sam snagu i čekao pravi trenutak da završim ovaj susret. Bio sam spreman na najjači tempo svih deset rundi, jer boks je takav nikada se ne može predvideti koliko će borba trajati i kojim će putem ići, uvek su sve opcije u igri, pa ko više izdrži.

Foto: BSS
Nikolićev direkt

Nakon odbrane titule šampiona Mediterana WBC naredni cilj Nikolića je da stekne uslov da u što skorije vreme se bori i za jednu od evropskih titula.

- Ovaj sadašnji trenutak jeste kruna moje dosadašnje karijere, ali smatram da imam materijala za više, verujem da mogu više I radiću već od sutra na tome da odem ne korak već miljama dalje. Hvala načelniku Radetu Miloševiću, Vatrgosnom bataljonu Voždovac, direktoru Doma kulture u Obrenovcu Ivan Jegoroviću, menadžeru Luki Popoviću, kondocionom treneru Stevanu Jovanoviću, svim sponzorima, posebno generalnom spornozru Aleksandru Jovičiću i njegovoj firmi Executive digital, svim ljudima koji su uz mene, koji me prate i pružaju neizmernu podršku koja mi mnogo znači. Najveća zahvlanost ide mojoj porodici, supruzi Anđeli koja me trpi sve ovo vreme, sinovima Vuku i Luki, porodici posvećujem ovu pobedu - rekao je Nikolić, koji je imao dugogodišnju blistavu karijeru u amaterskom boksu, bio je juniorski i seniorski šampion Srbije, učestvovao na evropskim i svetskim prvenstvima, kvalifikacijama za OI, a prelaskom u profi ring nastavio je da niže pobede i zabeležio ih je 26 do sada, ni jedan poraz.

Foto: BSS
Iznošenje šampionskog pojasa

Iz bataljona SAJ-a Republike Srpske Marko je dobio beretku sa kojom je izašao na meč sa Francuzom.

- Velika čast, beretka je lično rađena za mene i dostavljena mi uoči mog ulaska u ring - ponosno kaže Nikolić.

Foto: BSS
Marko Nikolić sa pojasom i beretkom

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading