LEPA VEST ZA SRBIJU: Poznato gde će se održati SP 2022. godine!

Autor: Tanjug, Republika

Sport

08.09.2020

21:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naši strelci u "bratskoj zemlji".

RepublikaFoto: Tanjug
Streljaštvo

Izvršni komitet Svetske streljačke federacije (IŠF) odredio je domaćine Svetskih prvenstava u periodu od 2021. do 2024. godine, kao i organizatore takmičenja u narednoj sezoni.

Ritam prvenstava sveta u svim disicplinama ostaje isti - biće održavano svake četvrte godine, a domaćin narednog šampionata biće Rusija (Moskovski region) 2022. godine.


Prvenstvo će biti organizovano u sportskom centru 40 kilometara udaljenom od centra Moskve, a glavni grad Rusije će treći put biti domaćin planetarnog šampionata u svim streljačkim disciplinama, prvi put posle 1990. godine.

Krajem 2019. na Kongresu IŠF usvojen je predlog da se u kalendar uvedu i šampionati planete samo za discipline puškom i pištoljem (bez letećih meta), a ova prvenstva će se održavati svake neparne godine.

Prvenstva sveta samo za discipline u gađanju letećih meta odavno postoje, a prvi šampionat za discipline puškom i pištoljem biće priređen u Kairu (Egipat) 2023. godine.

Biće to prvo SP u Africi posle dugo vremena, četvrto ukupno, a i prethodna tri su održana u Kairu - jedno u svim disciplinama (1962) i dva u gađanju glinenih golubova (1959. i 2001).

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading