LEGENDARNI BOKSER MARIJAN BENEŠ SE BORI ZA ŽIVOT!

Autor: Republika

Sport

28.10.2017

09:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marijan Beneš (66), legenda jugoslovenskog boksa i jedan od najvećih sportista s ovih prostora, u teškom je zdravstvenom stanju poslednjih meseci, a nedavno je primljen u Univerzitetski klinički centar u Banjaluci zbog visokog pritiska i opšte slabosti organizma i nalazi se u teškom stanju.

RepublikaFoto: youtube.com/Love Butterfly
Bori se za život: Marijan Beneš

Beneš godinama boluje od Alchajmerove bolesti, ne može da priča, teško se kreće i često ne prepoznaje ljude kojima je okružen, prenosi avaz.ba.

Legendarni  bokser do sada nije dobio pomoć Grada Banjaluke i Olimpijskog komiteta BiH.

Doktor, nutricionista, herbalista i bivši bokser Tomo Lukić iz Tuzle kaže da je Benešu zakrčeno 90 odsto krvnih sudova koji sprovode kiseonik, krv i hranu u mozak. On je, ujedno, pokrenuo i humanitarnu akciju prikupljanja novčane pomoći za Beneša.

- Dolaziću u Banjaluku kad god budem mogao da posetim Beneša. Napravio sam program novog načina ishrane i to će mu osigurati sve lekove koji se primenjuju u lečenju. Verujem da će tako pročistiti vene i arterije te smanjiti zakrčenja – naveo je Lukić.

Sličnu akciju u Beogradu je pokrenuo bivši bokser Partizana Dragan Dimić. Njih dvojica su dobila potvrde da će Benešu u pomoć doći velikani boksa Ljubiša Simić, Boro Novaković, Ace Rusevski, Mirko Puzović, Slobodan Kačar, Tadija Kačar, Damir Škaro i Nermin Šabanović.

- Pozvali smo prijatelje da se odazovu pozivu za pomoć Benešu i od tada su Dimiću i meni počeli da se javljaju bokseri koji nisu znali za njegovo zdravstveno i finansijsko stanje. Javljaju se i aktivni bokseri, ali i oni koji su odavno u penziji – kazao je Lukić.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading