BOGDANOVIĆ TVRDI: Cilj su Olimpijske igre

Autor: Tanjug, Republika

Sport

12.08.2020

10:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mandić: Polako dižemo formu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

Sport nas je naučio da se prilagođavamo, da prevaziđemo izazove i tako sam prišla celoj situaciji sa korona virusom, kaže srpska tekvondistkinja Milica Mandić, olimpijska šampionka iz Londona 2012. godine.

Mandićeva je planirala da završi karijeru na Olimpijskim igrama u Tokiju, ali je nakon odlaganja promenila plan.

- U jednom momentu bilo je teško, ali sport nas uči da se prilagodimo situaciji i da neke izazove naučimo da prevaziđemo. Za mene je to bio jedan veliki izazov, da shvatim da ovo neće biti moja poslednja godina, mnogo volim ovaj sport, nisam htela da prestanem na pola puta kada sam toliko rada i truda uložila da se kvalifikujem na treće Olimpijske igre. Neverovatno je da sam izdržala i istrajala, idemo još jednu godinu. Meni želje i motivacije nikada ne manjka, koliko god da je bilo teško mene sport vadi od teških i loših misli - rekla je ona Tanjugu.

Foto: instagram.com/mandic_milica
Milica Mandić

Milica kaže da je tokom karantina trenirala preko dana i da je imala i dalje svoju rutinu, uprkos tome što se nije išlo na takmičenja.

- Trudlila sam se da održim formu uz pomoć Galeta (trener Dragan Jović, prim.aut) i drugih trenera. To se trenutno i vidi, sada smo na nekih 60-70 odsto, ali polako dižemo formu.

Takmičenja u tekvondou i dalje nema, a Mandićeva kaže da se kroz treninge trudi da napreduje u bazičnim stvarima, kondiciji, tehnici, detaljima za koje ranije možda nije bilo vremena.

- Stvarno je drugačije od naše svakodnevice, gde su bila dva treninga dnevno, takmičenja svaki vikend. Ništa ne može da se planira, mislim da ima mnogo većih problema u ovoj situaciji od toga što mi nemamo takmičenja u ovom momentu. Trudimo se maksimlano, videćemo kada će kalendar, da li će izaći do kraja godine. Iskreno, radujem se nekom novom takmičenju i novom izazovu koji će biti ispred nas - istakla je Mandićeva.

 

Srebrna olimpijska iz Rio de Žaneira Tijana Bogdanović "deli iste probleme", a kaže da je period karantina iskorišćen maskimalno da se ostane u formi, kao i da se radilo sa psihologom i kondiconim trenerom.

- Gledali smo da u svim segmentima držimo puta i da ne ispadnemo kompletno iz forme. Kasnije smo počeli i da treniramo na otvorenom, uz korišćenje maske. Navikavamo se na ovu sitauciju, motivišemo se. Mi smo sport koji stalno ima i treninge i turnire, ali možda malo više volim kada imamo turnire, jer su ti dani izazovniji. Sada sve postoje monotono, ali na treninge nam stalno dolaze novi članovi i gledamo da uvek imamo neke novine.

RepublikaFoto: instagram.com/bogdanovictijana
Tijana Bogdanović

Na pitanje gde pronalazi motivaciju u nedostatku takmičenja Bogdanovićeva je rekla:

- Moj cilj bile su Olimpijske igre, one su pomerene za sledeću godinu i tako sam to i prihvatila. Svesna sam sam da situaciju ne mogu da promenim, treniram i trudim se i za sledeću godinu kao i što sam i za ovu. Motivacija? Volim ovaj sport, uživam u treningu, iako nama turnira. Volim i treninge i ljude iz kluba, ovo je moja druga porodica. Prvi put treniramo tekvondo na otvorenom i to je drugačije za nas. Radimo i sa psihologom, koja nam pomaže kako da održimo motivaciju i kako da ostanemo normalni u ovo doba - istakla je Bogdanovićeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading