NE OSEĆAM SE SIGURNO: Savić progovorio o stanju posle korone!

Autor: Tanjug, Republika

Sport

11.08.2020

21:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dobro se osećam posle preležane korone, ali to ne znači da sam siguran, jednostavno moram da povedem računa o načinu života, moram da okrenem drugi list - kaže selektor vaterpolista Srbije Dejan Savić.

Selektor Vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić

Savić, koji je prisustvovao potpisivanju ugovoru o besplatnom testiranju srpskih sportista na COVID-19, istakao je da svi, pa i vetarpolo reprezentacija, moramo da prihvatimo nova pravila i dodaje da plan priprema za Olimpijske igre u Tokiju postoji.

- Verovali ili ne, plan i program je napisan do 10. avgusta sledeće godine, samo je pitanje je da li će da se ispoštuje jer definitivno ne možemo da pogledamo u budućnost i vidimo šta se događa na evropskom i svetskom planu što se tiče vaterpola. Nacionalno prvenstvo bi trebalo da startuje 26. septembra, svakog časa čekamo obaveštenje iz ministarstva o merama pod kojima će da se funkcioniše.


Prvo naredno reprezentazivno okupljanje je tek u decembru, a poslednju utakmicu odigrali smo u martu, u Svetskoj ligi protiv Španije, podseća Savić.
 

 

- Sledeća je kraj februara, početak marta 2021, to je ogroman period. Nismo uspeli da odradimo planirane pripreme zbog zaražavanje nekih igrača i mene, a sa druge strane većina igrača je već sa klubovima u inostranstvu.

Što se tiče samih Olimpijskih igara, gde Srbija brani zlato iz Rija, Savić kaže da je definitivno pitanje da li će se održati.

- Nadam se samo da ćemo na vreme da budemo obavešteni. Plašim se da ne počnemo pripreme na leto i da onda budu otkazane, to bi zaista bila velika katastrofa. Ali, u svakom slučaju, kao što sam već rekao, moramo da naučimo da živimo sa ovim i da napravimo plan života, kroz plan A ui B, a kasnije ćemo da vidimo kako će to da funkcioniše - istakao je Savić.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading