KOLAPS ZBOG PANDEMIJE: Drugi najpopularniji sport u Evropi pred GAŠENJEM zbog koronavirusa!

Autor:

Sport

02.08.2020

12:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastupila je ogromna kriza.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Lečenje pacijenta obolelog od koronavirusa na respiratoru

Pandemija koronavirusa stvorila je ogromne probleme za rukomet, koji je praktično pred gašenjem. Naime, većina evropskih klubova se suočava sa problemima u funkcionisanju zbog činjenice da će mečevi biti igrani pred praznim tribinama, a prodaja ulaznica je glavni izvor finansiranja.

Najteže su pogođeni timovi u nemačkoj Bundesligi.

- Razgovarali smo sa dva stečajna upravnika o legalnim opcijama za tako nešto. Takođe razmišljamo o isplati igrača, ali i da ne tražimo licencu za nastup u Bundesligi. Napravićemo tim ispočetka - kaže predsednik Fuksa iz Berlina.

Ništa bolja situacija nije ni u Poljskoj, gde se sa problemima suočava i šampion Evrope iz 2016. – Kjelce.

Izgubio je dva velika sponzora, a predsednik kluba je tražio pomoć i od države. Ipak, odgovor je bio negativan, stoga za slavni klub dolaze teški dani.

Naravno, teško je i klubovima u regionu, kao i u Srbiji, pa se postavlja pitanje kakva je sudbina, po mnogima, drugog najpopularnijeg sporta na Starom kontinentu, posle fudbala.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading