KVALIFIKACIJE ZA VN VELIKE BRITANIJE: Surova dominacija Mercedesa na Silverstonu

Autor:

Sport

01.08.2020

14:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Leteli" su po stazi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Luis Hamilton i Valteri Botas

Aktuelni šampion Formule 1 Luis Hamilton osvojio je treću vezanu pol-poziciju u sezoni zahvaljujući impozantnom krugu u kvalifikacijama na Silverstonu. Britanac je prvo mesto osvojio s vremenom od 1:24.303.

Koliko je Hamilton bio dominantan pokazuje činjenica da je manje od sekunde sporiji od njega bio samo drugi vozač Mercedesa Valteri Botas. Finac će uz timskog kolegu startovati iz prvog reda, a bio je sporiji od njega za 313 hiljaditih delova sekunde.

Treće mesto pripalo je Maksu Ferštapenu iz Red Bula, a nešto sporiji od njega bio je Feriarijev Šarl Lekler.

Petu poziciju osvojio je fenomenalni Lando Noris koji u generalnom plasmanu zauzima četvrto mesto, a iza njega prvih deset kompletirali su Lens Strol, Karlos Sainc, Danijel Rikardo, Esteban Okon i Sebastijan Fetel koji je od najbržeg Luisa Hamiltona bio sporiji za poražavajućih 2,036 sekundi.

 

U generalnom plasmanu posle prve tri trke sezone vodi Luis Hamilton sa 63 boda, pet više od Valterija Botasa. Daleko iza njih, na trećem mestu je Maks Ferštapen sa 33, a slede Lando Noris sa 26, odnosno Aleksander Albon i na koronavirus pozitivan Serhio Perez koji su osvojili po 22.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading