TEK ŠTO JE POČELA SEZONA: Otkazane nove trke Moto GP šampionata

Autor:

Sport

31.07.2020

12:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šteta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Maverik Vinjales, Andrea Doviciozo i Valentino Rosi

Taman što je konačno pre dve nedelje počela nova sezona Moto GP šampionata sa dve vezane trke u Herezu, stiglo je obaveštenje da su tri trke koje su bile projektovane za kasniji deo sezone otkazane zbog pandemije koronavirusa.

U pitanju su Velike nagrade Tajlanda, Malezije i Argentine.

Ipak, sa druge strane, rečeno je i da će se baš zbog toga voziti dodatna trka u Valensiji, pa u ovom trenutku kalendar za sezonu 2020 sadrži 13 trka, mada se sve može promeniti.

- Žao mi je što moram da vam saopštim da se trke u Argentini, Maleziji i na Tajlandu neće voziti ove sezone i nedostajaće navijačima sa kalendara. Njihova strast i posvećenost je bila nešto posebno jer su uvek kreirali fantastičnu atmosferu na trkama. Ipak, u Evropi će biti dodatna trka u 2020. godini, a sve do 2026. godine ćemo gledati Burinam i Tajland u kalendaru. Hvala vam na strpljenju i razumevanju - rekao je predstavnik Dorne Karmelo Espeleta.

 

Posle prve dve trke u šampionatu, prvo mesto u generalnom plasmanu zauzima Fabio Kvartararo sa maksimalnih 50 bodova ispred Maverika Vinjalesa koji ima deset poena manje zahvaljujući dva druga mesta, dok je treći na tabeli Andrea Doviciozo sa 26 osvojenih bodova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading