IZ ZVEZDE GRME: Skandalozna odluka Saveza!

Autor:

Sport

13.07.2020

18:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlukom Stonoteniskog saveza Srbije titula šampiona države za sezonu 2019/2020 pripala je Banatu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

Stonoteniseri ovog kluba bili su najbolji u ligaškom delu takmičenje, a nakon što doigravanje nije odigrano do kraja, proglašeni su za prvake.

Stonoteniseri ovog kluba bili su najbolji u ligaškom delu takmičenje, a nakon što doigravanje nije odigrano do kraja, proglašeni su za prvake.

Žalbu na ovu odluku podeo je STK Crvena zvezda, koji smatra da je direktno oštećen i da je Banat proglašen za šampiona na neregularan način.

Crveno-beli su  povodom ove odluke Saveza, uputili saopštenje za javnost u kojem postavljaju pitanja i detaljno analiziraju odluke čelnih ljudi. Zbog složene situacije sa korona virusom u Beogradu, odlučili su se za saopštenje umesto konferencije za medije.

- Odluka Stonoteniskog saveza Srbije o proglašenju ekipe STK Banat iz Zrenjanina za pobednika Superlige Srbije za sezonu 2019/2020, na osnovu toga što u ligaškom delu imao najviše bodova, koja je doneta na elektronskoj sednici Izvršnog odbora 01. jula 2020 godine, poslata je klubovima i postavljena na internet stranici Stonoteniskog saveza Srbije tek 10 jula, sa zavodnim brojem 70 i datumom 10 juli, dakle čak 10 dana nakon odluke Izvršnog odbora. Taj podatak dovoljno govori o načinu rada i samom funkcionisanju organa i kancelarije Saveza, i takođe ukazuje da se u periodu između elektronske sednice Izvršnog odbora i obaveštenja klubovima očigledno svašta dešavalo - stoji na početku saopštenja.

Dalje se navodi...

- Crvena zvezda ovakvu odluku Stonoteniskog saveza Srbije smatra ne samo protivzakonitom jer nema uporište ni u jednom pravnom aktu, već i skandaloznom. Mi smo odmah po prijemu odluke od kancelarije Saveza tražili da nam se HITNO dostavi sledeće jer su u pitanju informacije od javnog značaja:

- Kako je glasila formulacija pitanja koja je poslata na odlučivanje članovima Izvršnog odbora za tu elektronsku sednicu? Sumnjamo da je već samim pitanjem koje je poslato članovima Izvršnog odbora za izjašnjenje prekršen Zakon o sportu i Propozicije ligaškog takmičenja od strane rukovodstva Saveza.

- Kako su glasali pojedinačno svaki od članova Izvršnog odbora?

- Od Stonoteniskog saveza Srbije se zahteva, da onih 5 članova Izvršnog odbora koji su glasali ZA proglašenje Banata za pobednika Superlige Srbije nam dostave obrazloženje na osnovu kog člana kog pravnog akta Saveza su doneli takvu odluku", stoji između ostalog u saopštenju STK Crvena zvezda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading