Hamilton pokorio Ameriku!

Autor:

Sport

22.10.2017

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vozač Mercedesa Luis Hamilton pobedio je u trci Formule 1 za Veliku nagradu SAD na stazi u Ostinu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hamilton slavi pobedu na stazi u Ostinu

Hamilton je ostvario 62. pobedu u karijeri, a devetu u sezoni. Britanac je po peti trijumfovao na stazi u Ostinu. On je trku završio za sat, 33 minut, 50,993 sekunde.

 

 

Drugo mesto zauzeo je Nemac Sebastijan Fetel iz Ferarija, a treći je bio njegov klupski kolega Finac Kimi Raikonen. 

 

 

Maks Verstapen iz Red Bula je obišao Raikonena u poslednjem krugu i preuzeo treće mesto, ali je kažnjen dodavanjem pet sekundi na konačan rezultat. On je zbog toga osvojio četvrto mesto, a kažnjen je zato što je prilikom preticanja Raikonena sa sva četiri točka izašao sa staze.

 

 

Bodove su još osvojili Valteri Botas iz Mercedesa, Esteban Okon iz Fors Indije, Karlos Sainc iz Renoa, Serhio Peres iz Fors Indije, vozač Vilijamsa Felipe Masa i Danil Kvjat iz ekipe Toro Roso.

Hamitlon je prvi u generalnom plasmanu vozača sa 331 bodom. On ima 66 bodova prednosti  u odnosu na Fetela. Britancu je za osvajanje šampionske titule potrebno da zauzme bar peto mesto u narednoj trci bez obzira na Fetelov rezultat.

 

 

Ekipa Mercedesa je odbranila šampionsku titulu u konkurenciji konstruktora. Trku na stazi u Ostinu pratio je i Jusein Bolt, koji je čestitao Hamiltonu na pobedi.

 

 

 

 

Pobednički pehar Hamiltonu uručio je bivši predsednik SAD Bil Klinton.

 

 

Naredna trka u šampionatu F1 biće vožena 29. oktobra, za Veliku nagradu Meksika. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading