BOL JE OGROMNA: Svetski prvak se utopio, našli ga na dnu Tihog okeana

Autor:

Sport

08.07.2020

14:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

- Aleks je bio jedan od naomiljenijih sportista naše države i naše organizacije. Gubitak je nenadoknadiv. Neverovatan sportista, obožavani član reprezentacije i uzor - rekli su čelnici australskog olimpijskog odbora

RepublikaFoto: Twitter.com/Alexpullin
Aleks Pulin

Dvostruki svetski prvak u snoubordu, Australijanac Aleks Pulin (32), pronađen je mrtav na dnu okeana u svojoj domovini.

Uspešni sportista, barjaktar australijske zastave na otvaranju Zimskih olimpijskih igara u Sočiju 2014. godine utopio se dok je uživao u svojoj strasti, ribolovu harpunom pored obale Kvinslenda.

Ronioci su uočili njegovo nepomično telo. Portparol Hitne službe Kvinslenda obavestio je javnost:

- Aleks je bio u ribolovu. Na obalu su ga izneli prolaznici, a spasioci i lekari su pokušali da ga ožive, ali na žalost bezuspešno.

Australijska javnost je u silnom šoku. Ne mogu da se pomire sa tim da je jedan od nacionalnih sportskih junaka smrtno stradao radeći nešto u čemu uživa od detinjstva.

Bio je jedan od onih koji je činio da se svi oko njega osećaju bolje. Pun života, optimizma, pozitivne energije. Na sva takmičenja sa sobom je nosio gitaru. Svirao je, pevao, dizao atmosferu, pomagao kolegama i osvajao najsjajnija odličja.

Njegov sport je bio zimski, ali Pulin je bio veliki obožavalac surfa i podvodnog ribolova.

Na hiljade australijskih sportista javno su izrazili saučešće Aleksovoj porodici, a o veličini pokojnog Pulina svedoči i javna objava Australijskog olimpijskog odbora:

- Aleks je bio jedan od najomiljenijih sportista naše države i naše organizacije. Gubitak je nenadoknadiv. Neverovatan sportista, obožavani član reprezentacije i uzor. Svima nedostaje i nedostajaće, a bol je ogromna - rekli su čelnici australijske sportske organizacije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading