Tajson umalo ubio protivnika: Pred meč pušio marihuanu i šmrkao kokain, a onda varao na dopingu

Autor:

Sport

25.06.2020

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni američki bokser Majk Tajson ne prestaje da šokira sportsku javnost otkrivanjem detalja iz njegove karijere.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Majk Tajson

Za mnoge ljubitelje boksa Tajson je jedan od najboljih boksera koji se pojavio ikada, ali zbog čestih skandala van ringa, ali i u ringu, nikada nije ostvario sve ono što je realno mogao.

Tajson je u svojoj karijeri prošao zaista sve. Od boravka u zatvoru, pa do titule svetskog prvaka. Karijeru je završio pre skoro 20 godina, i tek pre nekoliko meseci ponovo je počeo da trenira kako bi skinuo višak kilograma i vratio se u formu.

Majk je u svom intervjuu pričao o meču protiv Lua Savaresa koji se održao u Hampdenu u junu 2000. godine. Tajson je šokirao sve izjavom da je nekoliko trenutaka pre ulaska u ring pušio marihuanu i šmrkao kokain.

Ovaj meč trajao je svega 38 sekundi jer je Tajson uspeo da nokautira svog protivnika već u prvoj rundi. Mnogi su bili oduševljeni njegovom snagom, ali i neverovatnom energijom koju je imao. Izgleda da su opojne droge bile zaslužne za barem jedan deo svega toga.

Tajson je nakon nokauta nastavio da udara svog protivnika i nije uopšte slušao sudiju koji je pokušao da ga zaustavi. Zbog toga je Majk kažnjen sa 150.000 dolara. Doktori su poručili da je mogao da ubije Savaresa da ga na vreme nisu zaustaviti, pa su ga tada prozvali "životinjom".

 - To su bila luda vremena. Pre nego što sam izašao u dvoranu i ušao u taj ring, u svlačionici smo pušili marihuanu i šmrkali kokain. Bio sam neverovatno zagrejan za meč. Nokautirao sam ga i nastavio da ga udaram jer nisam čuo sudiju. Kasnije smo išli na doping testiranje, ali smo već imali spremni čist uzorak urina i niko nije mogao da zna da sam bio drogiran - rekao je Tajson.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading