Šampion države Metalac dočekuje Loznicu u polufinalu Super lige u boksu 2019/20

Autor:

Sport

23.06.2020

12:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sudar "večitih", komšija BK Metalca iz Valjeva i BK Loznica iznova i iznova je poslastica za sve ljubitelje plemenite veštine. Ovaj put "ljute rivale" gledamo u polufinalu Bokserske lige Srbije, meču koji je zakazan za 25. jun 2020. u Valjevu uz direktan prenos na TV Arena (sa početkom u 20:00 časova).

RepublikaFoto: BSS
Očekuje nas veliki spektakl

Domaćin i aktuelni šampion Bokserke lige Srbije BK „Metalac" koji je izdominirao u prethodnoj sezoni 2018/19. uveren je da će šampionski trofej zadržati u svojoj kući.

Gosti iz Loznice smatraju suprotno, najavljuju žestoke borbe kao i da će prekinuti zlatni niz komšija i preuzeti lentu šampiona. Jedno je sigurno, da će meč u gradu na četiri reke obilovati vrhunskim borbama koje će se dugo prepričavati.

Super liga BSS 2019/20. bila je podeljenja u dve grupe. Grupa A: Sombor, Radnički Beograd i Metalac Valjevo, Grupa B: Loznica, Radinčki Kragujevac, Vojvodina, Naissus.

Polufinale pored Valjevaca i Lozničana izborili su BK Radnički iz Beograda I BK Naissus iz Niša. Drugo polufinale, takođe sa direktnim TV prenosom zakazano je za 27. jun u kultnoj hali na Crvenom krstu.
Revanš mečevi zakazani su za 2. jul kada će Loznica ugostiti Metalac, odnosno 4. jul kada će Nišlije dočekati Beograđane.

RepublikaFoto: BSS

Prvi meč finala Bokserske lige Srbije pod pokroviteljstvom MTS-a u planu je 9. jula, sledi drugi meč 12. jula, a ukoliko bude potrebe i za trećim odlučujućim susretom on će biti održan 16. jula 2020.

- Boks ponovo živi, to je najvažnije. Uz sve probleme sa kojima se susreo sport na celoj planeti izazvane pandemijom virusa korona, uspeli smo da konsolidujemo redove i obezbedimo nastavak, zapravo finiši Lige za ovu sezonu. Prethodna godina, koja je bila godina povratka nakon deceniju i po pauze kada je Ligaško takmičenje u pitanju, vratila je veru u boks u našoj zemlji. Radili smo punom parom, kao što to i danas činimo, kako bi boks ponovo dobio onaj stari sjaj koji je imao pre tri decenije na našim prostorima. Svesni smo da je to dug i težak proces, ništa ne može preko noći, ali nećemo odustati, jer smo isto tako svesni da se iz svakog problema, uz ogromno zalaganje i trud može izaći kao šampion, a mi upravo to imamo za cilj. Korak po korak i popet ćemo se na vrh planine u čije osvajanje smo krenuli pre tri godine, boks u Srbiji će ponovo imati velike šampione i tražiće se karta više – istakao je direktor Bokserske lige Srbije Marjan Cvetković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading