(FOTO) U Priboju svečano otvorene Dunav osiguranje Sportske igre mladih i proslavljen 7. rođendan SIM Srbije!

Autor:

Sport

19.06.2020

20:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velikim vatrometom i koncertima Dejan Petrović Big benda i Lexington benda, u Priboju je 19. juna zvanično otvorena ovogodišnja sezona Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, a uz veliku rođendansku tortu obeležen je i sedmi rođendan Igara u Srbiji. Ovoj velikoj svečanosti upriličenoj u jednom od najlepših krajeva naše zemlje, na tromeđi Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine prisustovali su brojni gosti iz čitavog regiona i veliki broj građana Priboja i cele Srbije.

RepublikaFoto: Foto SIM Srbije Predrag Sretenović
Svečano otvaranje Dunav osiguranje Sportskih igara mladih

Među uglednim zvanicama su bili i Lazar Rvović, predsednik opštine Priboj, Zdravko Marić, osnivač i predsednik Organizacionog odbora Sportskih igara mladih, Tihomir Gudić, izvršni direktor regionalne organizacije Sportskih igara mladih, Ivana Jovanović, predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije, Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport Srbije, Maja Marković, direktorka centra za korporativni marketing i brigu o klijentima Dunav osiguranja, Bojan Kekić, predsednik Izvršnog odbora Banke Poštanska štedionica, Filip Komarica, predsednik Sportskog saveza Proboja, Igor Rakočević, potpredsednik KSS za mušku košarku, Krsto Janjušević, narodni poslanik, predstavnici Opštine Priboj, članovi Organizacionog odbora SIM Srbije – Priboj 2020. i mnogi drugi.

Ceremonija je održana uz poštovanje svih mera Vlade Republike Srbije u vezi sa epidemiološkom situacijom i uz održavanje distance od jednog metra, a program je počeo intoniranjem himne Republike u izvođenju Crkveno-gradskog hora “Sveti knez Lazar”.

Publika je tokom večeri uživala i u nastupima Beogradskog igračkog centra, mališana iz Predškolske ustanove “Neven” iz Priboja i “Haos animatora”, a prisutne je najpre pozdravio Filip Komarica, predsednik Sportskog saveza Priboj, tehničkog partnera Dunav osiguranje Sportskih igara mladih.

Foto: Foto SIM Srbije Predrag Sretenović

On je podsetio na to da je, po prvi put od osnivanja Igara u Srbiji, Priboj domaćin i tri državna prvenstva za pojedine uzraste dece, i to u atletici (trka na 60 metara), u malom fudbalu i u igri između dve vatre, koja je postala i zaštitni znak Igara.

Do sada su državna prvenstva u svih deset SIM sportova održavana u Beogradu.

Prvenstva su odigrana 19. juna tokom dana, dok su nadmetanja u ostalim sportovima na programu 20. juna, na kompleksu školskih terena u novom delu Priboja.

Tokom ceremonije u Priboju prisutne su putem video poruka pozdravili i ambasadori Igara: istaknuti sportisti Luka Modrić, Nemanja Matić, Nikola Karabatić i Peđa Mijatović, kao i Johanes Han, komesar za evropsku politiku i pregovore o proširenju.

– Najdraži moji SIM-ovci, divno je videti kako ste se opet vratili na sportske terene širom regiona. Delim vašu sreću i oduševljenje! Uživajte u takmičenjima i druženju i ne zaboravite na fer-plej – poručio je Luka Modrić.

Pozdrave iz Engleske u Srbiju je poslao i naš proslavljeni fudbaler Nemanja Matić

 

– Posebno mi je drago što je Priboj domaćin svečanog otvaranja

Dunav osiguranje Sportskih igara mladih. Želim vam puno sportske sreće, ali važnije od pobede je svakako prijateljstvo. Želim vam da i u ovoj sezoni steknete puno novih drugara. Nadam se da ćemo se uskoro videti i ne zaboravite: Igre su zakon – rekao je Matić.

RepublikaFoto: Foto SIM Srbije Predrag Sretenović
Poruka Nemanje Matića

– Veseli me nastavak sezone u celom regionu. Posebno me raduju vaši sportski uspesi i odlična atmosfera i van sportskih terena. Najbolji ste primer da sport i prijateljstvo nemaju granica. Šaljem vam veliki pozdrav iz Francuske – poručio je SIM-ovcima poznati rukometaš Nikola Karabatić.

Nikola i Luka Karabatić su se ove godine pridružili porodirici SIM ambasadora

Peđa Mijatović, koji je ponosni ambasador Igara od njihovog osnivanja u Srbiji, SIM-ovce je pozdravio iz Madrida i poručio im je da je svim srcem uz njih.

– Želim svim učesnicima Igara da se lepo druže i takmiče u duhu fer-pleja. Siguran sam da će Coca-Cola kup, kao naš najmasnovniji turnir u malom fudbalu u Evropi i ove godine oboriti sve rekorde. Zapamtite Igre su zakon, a u znaku Igara i Priboj je zakon. Vidimo se na državnom finalu – kazao je Peđa Mijatović.

RepublikaFoto: Foto SIM Srbije Predrag Sretenović

Ivana Jovanović, predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije takođe se obratila prisutnima.

– Želim da kažem veliko hvala opštini Priboj na tome što je postala deo SIM porodice u 2019. godini i što smo najlepšu sportsku priču, u interesu dece Priboja, Srbije i regiona, veoma uspešno realizovali. Hvala vam što ste prepoznali značaj naše manifestacije. Hvala vam na podršci i posebno hvala na tome što ste istinski zavoleli Igre i što sada zajedno nastavljamo da, u istinskom sportskom duhu, za slavu Igara, Priboja, Srbije, regiona, sporta i prijateljstva, radimo za našu decu težeći da postanemo nova inspiracija za buduće generacije – istakla je Ivana Jovanović.

RepublikaFoto: Foto SIM Srbije Predrag Sretenović

Saradnja Igara, opštine Priboj i Sportskog saveza Priboj, kažu u ovim organizacijama, počela je spontano, na inicijativu dece Priboja, uz podršku lokalne samouprave, koja je prepoznala vrednosti manifestacije, a nastavljena je sa mnogo emocija i energije, pre svega iz ljubavi prema deci.

Priboj je prošle godine po prvi put bio domaćin Karavana radosti i prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih. 

Najbolji SIM-ovci iz Priboja su potom učestvovali na državnom prvenstvu u Beogradu, a Priboj i SIM porodicu iz Srbije je na Velikom međunarodnom finalu u Splitu predstavljao Benjamin Kokor, mladi i talentovani atletičar, koji je u Hrvatskoj osvojio bronzanu medalju.

Deca Priboja i rukovodstvo Sportskog saveza Priboja bili su potom gosti Dunav osiguranje Sportskih igara mladih u Zagrebu, prilikom imenovanja Aleksandera Čeferina, predsednika UEFE, za novog ambasadora Igara.

RepublikaFoto: Foto SIM Srbije Predrag Sretenović

Druženje predstavnika Igara sa decom Priboja nastavljeno je i na Malom sajmu sporta, koji je organizovao pribojski Sportski savez.

Ovo veliko prijateljstvo sada je i krunisano proglašenjem Priboja za grad domaćin otvaranja ovogodišnje sezone Dunav osiguranje Sportskih igara mladih.

Kao što je poznato, Sportske igre mladih u regionu koncipirane su po uzoru na prave Olimpijske igre, pa je stoga nezaobilazan deo ceremonije otvaranja polaganje zakletve prijateljstva i paljenje baklje prijateljstva.

U Priboju je zakletvu prijateljstva u ime sportista položio Luka Savović, a u ime sudijske organizacije to je učinila Kristina Joksimović.

Najsvečaniji trenutak ceremonije svakako je bilo paljenje plamena prijateljstva. Baklju su uneli atletičarka Jana Dragutinović i fudbaler Boriša Šalipur, u pratnji Viktora, SIM maskote i SIM-ovaca: Stevana Ratkovića, Benjamina Kokora, Anastasije Novaković, Pavla Popovića, Anastastasije Mandić, Anastasije Sredojević i Tarika Alića.

RepublikaFoto: Foto SIM Srbije Predrag Sretenović

Nakon što je plamen prijateljstva obasjao grad na Limu, usledilo je veliko slavlje, a brojna publika uživala je u sjajnim koncertima Dejan Petrović Big benda i Lexington benda, velelepnom vatrometu i rođendanskoj torti kojom su Igre u Srbiji obeležile svoj sedmi rođendan.

Kao što je poznato, učesnici u Igrama su deca osnovnoškolskog uzrasta sa teritorije Republike Srbije, Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Deca ne moraju biti aktivni sportisti već samo ljubitelji druženja i zdravog načina života. 

Od osnivanja Igara do danas u Igrama je učestvovalo više od 1.700.000 učesnika. 

U projektu Sportske igre mladih u Srbiji, u 2019. godini, učestvovalo je 75.024 takmičara, a u regionu preko 202.000 dece i mladih.

Ove godine će Igre biti održane u 25 gradova širom Srbije, nakon čega će uslediti Državno finale u Beogradu.

Na svim nivoima takmičenja, kao i ostalim aktivnostima u sve tri zemlje, za decu je sve besplatno.

Sve to ne bi bilo moguće bez dugogodišnje podrške partnera, pokrovitelja i sponzora Igara: predsednika Republike Srbije, Vlade Republike Srbije, Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja, generalnog sponzora – Kompanije Dunav osiguranje, kao i kompanija Coca-Cola, Elektroprivreda Srbije, Banka Poštanska štedionica, Naftna industrija Srbije i Podravka Srbija, kao i tehničkog partnera Igara – Saveza za školski sport Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading