Atletičar suspendovan zbog dopinga: Optužio inspektore da su mu podmetnuli

Autor:

Sport

17.06.2020

11:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki atletičar Kristijan Kolman, svetski šampion na 100 metara, privremeno je suspendovan zbog kršenja pravila u borbi protiv dopinga, zbog čega bi mogao da propusti Olimpijske igre u Tokiju sledeće godine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kristijan Kolman

Kako je danas saopštila Jedinica za integritet atletike (AIU), 24-godišnji američki sprinter suspendovan je jer je u poslednjih 12 meseci propustio tri testiranja na doping što po pravilniku može rezultirati jednogodišnjom ili dvogodišnjom suspenzijom.

Poslednji put Kolman je propustio testiranje 9. decembra prošle godine, a pre toga 16. januara 2019. i 26. aprila iste godine.


Samo nekoliko sati pre zavnične objave AIU, Kolaman je na Tviteru napisao da je poslednji test 9. decembra propustio je jer bio u božićnoj kupovini.

 - Nemojte mi govoriti da sam propustio test ako se prikradete mojim vratima. Pokucali ste mi na vrata dok sam bio na pet minuta daleko do kuće, kupovao u tržnom centru, imam račune kao dokaz. Niste se nimalo potrudili da pokušate da me pronađete - napisao je Kolman na Tviteru.

Favorit za olimpijsko zlato u trci na 100 metara u Tokiju najavio je kako ce se žaliti AIU-u, jer nema podataka o tome da je bilo ko dolazio njemu ili ga je nazvao.

 - Bio sam više nego spreman i na raspolaganju za testiranje, da sam dobio telefonski poziv odradio bih to i nastavio sa svojim planovima za taj dan. Tek narednog dana sam bio obavešten o pokušaju testiranja. Nisam znao da je iko pokušao da me testira tog 9. decembra - objasnio je Kolman.

Amerikanac je pobedio u trci na 100 metara na Svetskom prvenstvu u Dohi prošlog septembra (9.76), a u Dohi je osvojio zlato i u štafeti 4x100m.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading