(FOTO) Karavan radosti stigao do grada na reci Raški: Novi Pazar uvek uz Igre!

Autor:

Sport

15.06.2020

19:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Karavan radosti i prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih krenuo je na svoj put po Srbiji i danas je, na oduševljenje svih SIM-ovaca i prijatelja Igara, osvanuo u Novom Pazaru.

RepublikaFoto: SIM SRBIJE/Stefan Cvetković
Podrav za ceo region!

Grad na reci Raški uz Igre je od samog njihovog osnivanja u Srbiji, a interesovanje dece iz Novog Pazara za učešće u Igrama iz godine u godinu je sve veće.

 – Uvek volimo da dođemo u Novi Pazar iz milion razloga, a glavni je taj što tu žive članovi naše velike SIM porodice s kojima nas već sedam godina vežu ljubav i veliko prijateljstvo – rekla je na svečanom otvaranju Igara, priređenom u hali „Pendik”, Ivana Jovanović, predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih.

RepublikaFoto: SIM SRBIJE/Stefan Cvetković
Detalj sa svečanog otvaranja

Organizatori su se na ovom skupu pridržavali svih mera Vlade Srbije i nadležnih institucija propisanih u cilju zaštite zdravlja stanovništva, računajući i instrukciju da u zatvorenom prostoru ne može biti više od 500 osoba.

U ceremoniji otvaranja, prigodnom progamu i sjajnom nastupu "Haos animatora” uživao je, stoga, samo jedan deo SIM-ovaca, ali su zato nešto kasnije, na terenima Sportskog centra i na teniskim terenima u Novopazarskoj Banji, svi imali priliku da pokažu šta umeju.

RepublikaFoto: SIM SRBIJE/Stefan Cvetković
Detalj sa turnira u šahu

Svečanom otvaranju Dunav osiguranje Sportskih igara mladih prisustvovali su, između ostalih, Enes Pljakić, direktor Sportsko sajamske ustanove „Pendik” i Ensar Škrijelj, pomoćnik gradonačelnika, kao i istaknuti sportisti: Mirza Delimeđac, fudbaler koji je nosio baklju prijateljstva, ateletičar Elzan Bibić, bokser Šerif Gurdijeljac, teniserka Fatma Idrizović, kik-bokserka Saida Bukvić, košarkaš Tarik Brunčević, košarkaš Altin Islamović i mnogi drugi.

Igre je otvorenim proglasio Emir Mehmedović, direktor Sportskog saveza Novi Pazar.

– Ovakve manifestacije pokazuju pravu sliku novopazarskog sporta, a ova deca su sportska nada našeg grada. Pazar je već mnogo puta dokazao svoj sportski duh na mnogim takmičenjima. Trudićemo se i dalje da napredujemo, jer uvek težimo ka boljem. Uz podršku grada Novog Pazara i Sportskog saveza, nastojaćemo da svoj našoj deci obezbedimo što bolju budućnost. Želim posebno da se zahvalim Ivani Jovanović, predsednici Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, na dugogodišnjoj uspešnoj saradnji sa našim gradom, koja će se, siguran sam, nastaviti i ubuduće na obostano zadovoljstvo i na radost svih novopazarskih mališana i zaljubljenika u sport – istakao je Mehmedović.

Zakletvu prijateljstva, obavezan deo ceremonije otvaranja Igara, položila je u ime dece, odbojkašica Belkisa Redžović, a u ime sudija Valid Hadžerić. Nakon toga Igre su i zvanično mogle da počnu. Takmičare na sportskim terenima obišao je i gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac, inače i sam bivši uspešni sportista, koji je sa uživanjem propratio finalne mečeve.

– Prezadovoljan sam, jer je naš grad uz Sportske igre mladih od osnivanja u Srbiji. Ove Igre su nešto posebno za decu, jer uz takmičenja, donose i nova poznanstva i druženja. Igre su spojile mlade regiona, što je stvarno za svaku pohvalu – poručio je Biševac.

RepublikaFoto: SIM SRBIJE/Stefan Cvetković
Detalj sa turnira u odbojci

Inače, na svim nivoima takmičenja, kao i na ostalim aktivnostima koje se realizuju u okviru Igara za decu je apsolutno sve besplatno.

Sve to ne bi bilo moguće bez dugogodišnje podrške pokrovitelja i sponzora Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, Vlade Republike Srbije, Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja, generalnog sponzora – kompanije Dunav osiguranje, kao i kompanija Coca-Cola, Elektroprivreda Srbije, Banka Poštanska štedionica, Naftna industrija Srbije i Podravka Srbija.

Igre nastavljaju svoj put po našoj zemlji i već u utorak 16. maja one će se odrati na Zlatiboru.

Sve je spremno i za veliki spektakl svečanog otvaranja nove sezone Igara za Srbiju i za proslavu 7. rođendana SIM Srbije, koji će se održati u petak, 19. juna, u 19 sati, na Trgu FAP-a u Priboju.

Sve goste na ovom događaju čeka odlična zabava uz koncerte Dejan Petrović Big benda i Leksington benda, veliku rođendansku tortu i vatromet.

Ulaz na gradski trg je besplatan, jer #igresuzakon.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading