Nestvarna zarada od prodaje viskija: Nije nikakvo čudo što je Mekgregor otišao u penziju

Autor:

Sport

14.06.2020

08:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Irska MMA zvezda Konor Mekgregor odlučio je pre nekoliko dana da se penzioniše.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Konor

Iako mnogi tvrde da je to samo još jedan marketinški potez, jer želi ponovo da bude u centru pažnje, Mekgregoru bi meč, koji je u januaru odradio protiv Donalda Ceronea mogao zaista da bude poslednji u karijeri.

Kao razlog za odlazak, Konor je naveo činjenicu kako nema više motiva da se bori, jer mu mečevi ne mogu doneti ništa novo. Pravi razlog odlaska međutim otkrio je prvi čovek UFC-a Dejna Vajt.

 - Prodaja njegovog viskija ide fenomenalno. Mislim da ruši rekorde u poslednje vreme i novac mu neće biti potreban uskoro - rekao je Vajt.

Engleski mediji tvrde da je Konor izgradio istinsko carstvo kroz biznis sa viskijem Proper 12, i da je vrednost njegovog biznisa trenutno neverovatnih 750 miliona funti (blizu milijardu dolara).

 

 

Od samog početka su svi poludeli za njegovim viskijem. Pristupačna cena donijela je ogromnu prodaju, pa je samo u prvih šest meseci od puštanja u prodaju 2018. godine, prodato čak dva i po miliona flaša.

Sada je njegovo carstvo zaista ogromno i nije nikakvo čudo što je Konor odlučio da kaže zbogom borbama. Ipak, kako se s njim nikada ne zna, moguće je da se zaželi borbe i da se odluči za novi ulazak u oktagon.

Treba svakako istaći da je Mekgregor od borbe protiv Flojda Mejvedera inkasirao oko 80 miliona funti, dok je od borbi od UFC-a zaradio dva miliona dolara.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The Proper Blitz, make sure and chop your oranges ? @properwhiskey #Tasty

A post shared by Conor McGregor Official (@thenotoriousmma) on Apr 30, 2020 at 10:42am PDT

 

Reklame i sponzori su mu sa druge strane donosili više novca. Irac je bio privlačan svima, pa je tako počela izgradnja njegovog carstva.

Mekgregor je život počeo kao vodoinstalater sa velikim snovima u MMA svetu, a na kraju je postao najpopularniji borac sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading