Kapiten Srbije preležao koronu, a da nije ni znao!

Autor:

Sport

07.06.2020

10:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski odbojkaš Nemanja Petrić tek nedavno je saznao da je imao koronavirus. Petrić je proveo dva teška meseca u Milanu i tek kada je uradio test na antitela saznao je da je bio zaražen.

RepublikaFoto: Starsport
Nemanja Petrić

Kapiten reprezentacije Srbije, kako kaže, spokojniji je pored ponedeljak i početak priprema sa novim klubom Modenom.

- Kada je buknula epidemija nisu nas testirali, već smo svi bili u karantinu. Tek kada smo kasnije u Milanu uradili testove ustanovili su da imam antitela, što znači da sam imao virus. Kako sam dva dana krajem februara, početkom marta, osećao malaksalost, doktori veruju da sam tada zakačio Covid-19. Sigurno je da je u tom periodu mnogo ljudi imalo koronu, a da nisu znali. Sada je sve u redu, testovi su negativni- rekao Petrić za "Večernje Novosti".

Petriću je uoči povratka u Srbiju bilo dozvoljeno da izađe u šetnju na samo 300, 400 metara od stana. Pritom, karantin ga nije zaobišao ni u Beogradu.

- Vratio sam se sa porodicom 7. maja. I pored negativnih testova morali smo u dvonedeljni karantin. Kada smo konačno otišli u rodno Prijepolje, da se nadišemo vazduha, dočekala nas je kiša- rekao je srpski odbojkaš.

Petrić se vraća u Modenu, čije je boje branio od 2014. do 2018. godine.

- Poslednjih dana sam sređivao neophodnu papirologiju kako bih mogao nesmetano da stignem u Italiju. U klubu su odlučili da se pripremamo u junu, kako bismo dobili dve slobodne nedelje u julu. Veruju da će tada moći da se ide na odmor. Modena je moja druga kuća. Vratio sam se na mesto uspeha posle tri godine. To je klub sa najvećom istorijom, ceo grad živi za odbojku i uvek se uzdignu iznad problema. Presrećan sam što sam ponovo sa njima- zaključio je Petrić, kome će u novom klubu saigrač biti Dragan Stanković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading