Definitivno otkazana moto trka u Japanu

Autor:

Sport

01.06.2020

11:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Polako se nazire početak Moto GP sezone te organizatori takmičenja uveliko pregovaraju sa zemljama koji će moći ugostiti motocikliste.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Moto trke

Neke od zemalja su već odustale, a poslednja koja je to uradila je Japan. Krivac zašto Honda, Jamaha i Suzuki neće moći da nastupe na domaćoj stazi je pandemija koronavirusa .

To znači da će po prvi put od 1986. godine Moto GP šampionat proteći bez Velike nagrade Japana, trka na stazi Motegi je trebalo da se vozi 18. oktobra.

Velika nagrada Japana je šesta trka koja je do sada otkazana. Ranije su tu uradili Holandija, Nemačka, Velika Britanija, Australija i debitant Finska.

 - Moto GP porodica naporno radi da se nova sezona započne i organizuje što je moguće više trka. Iz tog razloga do polovine novembra će se voziti u Evropi, dok će ostale trke biti održane nakon toga ukoliko to bude moguće - kazao je Karmelo Ezpelete, menadžer Dorne.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading