(VIDEO) Dan u kojem je čitav svet ostao u šoku: Pre godinu dana Ruiz je srušio nepobedivog Džošuu

Autor:

Sport

01.06.2020

09:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na današnji dan pre tačno godinu dana Endi Ruiz je kreirao jedno od najvećih bokserskih iznenađenja u proteklih 20 godina. Bucmasti Meksikanac nokautirao je do tada nepobedivog Entonija Džošuu i postao prvak sveta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Endi i Džošua

Do prilike za borbu protiv Džošue, Ruiz je došao nakon što je planirani protivnik Džarel Miler pao na doping testu. Ruiz je imao mesec dana da se spremi za meč svog života, ali niko osim njega i njegovog tima nije verovao da će se tog 1. juna 2019. godine desiti senzacija u legendarnom Medison Skver Gardenu.

Mnogi su verovali da će AJ završiti posao veoma brzo, ali su se prevarili. Ruiz je sjajno ušao u meč i nakon dve sjajne runde bilo je jasno da Meksikanac nije nimalo lagan zalogaj. A onda je došla neverovatna treća runda u kojoj su oba borca bili na podu. Džošua je poslao Ruiza na pod nakon sjajne serije udaraca i činilo se kako za Britanca sve ide po planu.

Zatim se dešava potpuni preokret. Ruiz uzvraća žestoko i šalje šampiona na pod, borba se nakon odbrojavanja nastavila, a Meksikanac je još jednom Entonija poslao na pod. Da je bilo još vremena u trećoj rundi potrešeni AJ sigurno ne bi izdržao.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

'Vreća za udaranje' kako su mnogi prozvali Ruiza pre borbe zbog fizičkog izgleda je nastavio i u narednim rundama sa sjajnim boksom, a potom je došla čuvena sedma runda.

Nova žestoka serija udaraca došla je prema Džošui. Išao je jednom na pod, zatim i drugi put, a sudija je smatrao da AJ više ne može i odlučio je da prekine meč. Ruiz je došao do neverovatne pobede i svet je ostao u šoku.

Ruiz je nakon spektakularnog trijumfa stekao svetsku popularnost. Milioni koje je zaradio omogućili su mu lagodan život i šest meseci kasnije u revanšu nije pokazao apsolutno ništa i Entoni je vratio pojaseve.

Ipak, ono što se desilo 1. juna 2019. godine ostaće zauvek upamćeno kao datum kada se desilo jedno od najvećih iznenađenja u svetu boksa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading