Delegacija Sportskog saveza Srbije u poseti Gornjem Milanovcu: Dogovoren veliki posao!

Autor:

Sport

29.05.2020

10:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gornji Milanovac je opština koja broji preko 50.000 stanovnika, ima 53 sportska objekta - stadione, sportske hale, bazene, terene za fudbal, odbojku, kuglane, streljane i objekte za druge sportove, duže vreme ima nepotpuno rešen problem pitanja teritorijalnog sportskog saveza.

RepublikaFoto: SSS
Delegacija SSS u Gornjem Milanovcu

Predsednika Sportskog saveza Srbije Davora Štefaneka, generalnog sekretara Gorana Marinkovića i pravnog savetnika Nenada Đurđevića ugostio je predsednik opštine Dejan Кovačević.

Prvi čovek Gornjeg Milanovca upoznao je predstavnike SSS sa trenutnim stanjem sporta ove opštine i istakao da mu je veoma drago da postoji energija i želja da se ovaj problem reši u što kraćem roku, te će se još većim intenzitetom raditi na razvoju pre svega školskog i rekreativnog sporta. Na ovom veoma konstruktivnom sastanku dogovoreni su postupci koje treba preduzeti.

Prvi čovek Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek zaključio je da je najmasovnija sportska organizacija u Srbiji uvek tu da pomogne i zajednički reši sportske probleme na lokalu i pruža podršku i pomoć gde god da je ona potrebna.

Prilikom posete Gornjem Milanovcu, predstavnici Sportskog saveza Srbije zajedno sa predsednikom opštine obišli su Sportsku halu "Breza". Sama hala je renovirana, a uz nju izgrađene su i dodatne prostorije - nove svlačionice, teretana, kao i sala za borilačke sportove, radovi se privode kraju, te će stanovnici ove opštine uskoro moći da uživaju u odličnim uslovima za bavljenje sportom i rekreacijom.
Predsednik SSS Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković podelili su 9 kompleta opreme i pakete lopti mladim košarkašima, rukometašima i fudbalerima.

Tom prilikom predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Кovačević je iskazao zadovoljstvo zbog posete.

- Nakon današnje posete delegacije Sportskog saveza Srbije možemo zaključiti da postoji obostrana želja da se ponovo aktivira sportski savez Gornjeg Milanovca, što ćemo zajednički u narednim danima i uraditi. Želim da im se zahvalim na opremi koju su doneli za naše mališane, prelep gest, pomaganje mlađim selekcijama klubova i rekreativnim sportistima je primaran cilj kako lokalne samouprave tako i Sportskog saveza Srbije - rekao je Кovačević.

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek zahvalio se predsedniku opštine na prijemu.

- Imali smo jedan izvanredan sastanak. Bitna je dobra volja, kooja postoji na obe obe strane i mislim da će nakon ponovnog aktiviranja Sportskog saveza Gornjeg Milanovca, sport ove opštine biti na još većem nivou. Ovom prilikom podelili smo sportsku opremu za najmlađe sportiste, kao i lopte, pa se nadamo da će ovaj vid pažnje pomoći da se nastavi još bolji rad na treninzima mališana posle pauze zbog epidemije - rekao je Štefanek.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading