Bokserska legenda spremna za ring: Tajson zver smršao 63 kg

Autor:

Sport

28.05.2020

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gvozdeni Majk se odrekao droge i alkohola, postao vegan i počeo da trenira, pa je u 54. godini zapušteno telo doveo do savršenstva

Majk Tajson

Majk Tajson (53) ponovo je zver gladna znoja i krvi. Nekadašnji bokserski šampion prošao je proteklih godina ogroman put transformacije, od mišićave gromade preko zapuštenog sredovečnog čoveka, pa nazad do figure na kojoj i naslednici u ringu mogu da mu pozavide.

Kada se penzionisao 2005, Gvozdeni Majk se odao hrani i porocima, pre svega alkoholu i kokainu, nakon čega se deformisao gotovo do neprepoznatljivosti 2009. Međutim, Tajson je pre dve godine okrenuo novi list i zaustavio gojenje da bi potom rešio da ponovo navuče rukavice i počeo da vežba. U međuvremenu je smršao čak 63 kilograma, a ove godine je počeo da trenira sa bivšim brazilskim MMA borcem Vitorom Belfortom da bi ponovo nabacio mišiće. Rezultati su zapanjujući, a Tajson je otkrio da je jedan od ključeva uspeha promena ishrane.

Majk: Bio sam mesožder, a sada ne znam ni šta jedem u tanjiru

- Bio sam pravi mesožder, jeo sam puno mesa, sira i hleba. Prožderavao sam sve, osim svinjetine. Međutim, to mi se nije sviđalo, a imao sam i problem s artritisom. Mučili su me zglobovi jer sam bio gojazan. Onda sam postao vegan, sada ne znam ni šta jedem u tanjiru - poručio je Tajson.

Mogući protivnici Gvozdenog Majka u ringu su Ivander Holifild i Tajson Fjuri

Sada, kada su kilogrami prošlost, a mišići zategnuti, Gvozdeni Majk razmišlja o povratku u ring. Jedna od opcija jeste treći susret sa Ivanderom Holifildom, ali se razmatra i borba dva Tajsona - Majka i Fjurija.

15 godina Tajson u bokserskoj penziji, koju bi uskoro trebalo da prekine

- Pitali su me telefonom da li bih se borio sa Tajsonom u egzibiciji. Naravno da hoću. Čuo sam i za Majkovu i Ivanderovu borbu. Mislim da su malo prestari za to, ali ko sam ja da im govorim za šta su sposobni - rekao je Fjuri.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading