Neće biti novog odlaganja OI u Tokiju

Autor:

Sport

21.05.2020

08:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Olimpijske igre u Tokiju održaće se naredne godine ili ih neće biti, izjavio je predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tomas Bah

On je u razgovoru za Bi-Bi-Si rekao da nije moguće svake godine menjati ceo sportski kalendar i držati sportiste u neizvesnosti.

- Uspostavili smo jedan princip, želimo organizovati Igre u bezbednom okruženju za sve aktere, niko ne zna kako će svet izgledati za godinu i dva meseca. Zato se moramo pouzdati u stručnjake i potom doneti odgovarajuću odluku - rekao je Bah.


Na pitanje koliko je uveren da će se OI ipak održati, Bah je rekao da svi moramo da budemo spremni na različite scenarije i priznao da mu je premijer Japana Šinzo Abe jasno stavio do znanja da je za njih sledeće leto poslednja opcija.

 - Iskreno, imam razumevanja za to, jer ne možete zauvek zaposliti 3.000 ili 5.000 ljudi u Organizacionom odboru - rekao je Bah i dodao da održavanje Igara bez publike nije ono što se želi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading